Sera gazı emisyonlarının azaltılmasına katkıda bulunan Ege Orman Vakfı’na ait Güneş Enerji Sistemi, yenilenebilir enerji projelerini derecelendiren "Gold Standard" sertifikasını aldı.

Vakfın “Güneşten Ormanlar” Projesi kapsamında kurulan Güneş Enerji Sistemi, Ege Orman Vakfı tarafından geliştirilerek, özgün katkı sağlayan ve güneş enerjisi alanında Karbon Sertifikası elde edilen ilk karbon sertifikasyonu projesi oldu. Ege Orman Vakfı Güneş Enerji Sistemi’nin GOLD Standard VER Karbon Sertifikası doğrulanarak belgelendi ve ulusal / uluslararası piyasalarda satışa sunuldu.

GELİRLER DOĞA İÇİN


Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili, "Vakfın, sertifikalardan elde ettiği katma değeri sera gazı salımını azaltacak teknolojilerin uygulanması ve yaygınlaştırılması, yeni orman alanlarının oluşturulması amacıyla kullanmaktadır" dedi ve şu bilgileri verdi:
"Bu sayede sera gazı salımlarının tutulmasına yönelik yeni karbon yutak alanları oluşturulması için finansman sağlanmaktadır.
İlk olarak, Rotary 2420 Bölge Eğitim Assembly etkinliğinin karbon ayak izi, Tulip Egitim ve Danışmanlık tarafından Ege Orman Vakfı’nın "Güneşten Ormanlar" projesi tarafından sağlanan emisyon azaltım sertifikalari kullanılarak denkleştirildi ve karbon nötr etkinlik olarak düzenlendi.”