Devlet Su İşleri İzmir 2. Bölge Müdürlüğü Gördes Barajı'ndan İzmir'e kasım ayından itibaren su verileceğini açıkladı.

ENGİNDSİ 2. Bölge Müdürlüğü, Gördes Barajı'ndan dibindeki delik nedeniyle İzmir'e yıllardır ulaştırılamayan içme suyunun kasım ayından itibaren verileceğini açıkladı.
İzmir İçmesuyu 2. Merhale Projesi'nin su kaynağı olan ve Gördes Çayı üzerinde içmesuyu ve sulama maksatlı olarak inşa edilen Gördes Barajı’nda, 450 milyon metreküp su depolanarak İzmir’e yıllık 59 milyon metreküp içmesuyu temin edilmesinin amaçlandığını belirten yetkililer şu bilgileri verdiler:
İzmir İçmesuyu (Gördes ve Çağlayan) uygulama projesi ile İzmir ili yerleşimlerin 2040 yılına kadar olan içme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyacı karşılanacaktır. Proje kapsamında yaklaşık 115 km uzunluğunda içmesuyu isale hattı, 2 adet tünel, 1 adet pompa istasyonu, 2 adet depo ve 1 adet arıtma tesisi projelendirilmiştir. 2015 yılında zemin iyileştirme çalışmalarına başlanan Gördes Barajı’nda şu an itibariyle 64.2 milyon metreküp su bulunmaktadır. Projenin ikinci ayağı olan ve yaklaşık 65 kilometrelik bölümü kapsayan “İzmir İçmesuyu 2. Merhale İsale Hattı 2. Kısım” inşaatını ile tamamlanmıştır.”

SUYA DÖRT AY KALDI


“İş kapsamında bulunan Kavaklıdere Tüneli'nin derz yerlerindeki çalışmalar da bu yıl Kasım ayı içerisinde tamamlanacaktır” diyen yetkililer şu bilgileri verdiler:
“Projenin son ayağı olan Kavaklıdere İçmesuyu Arıtma Tesisi'nden alınacak suyu 20 bin metreküp kapasiteli Bornova T10 ve 10 bin metreküp kapasiteli Buca T17 depolarına iletecek “İzmir İçmesuyu İsale Hattı 3. Kısım İnşaatı” işi de bitirilmiştir. İzmir İçmesuyu 2. Merhale projesi kapsamında bulunan tüm imalatların 2018 yılı Kasım ayı içerisinde eksiksiz olarak bitirilmesinin ardından, 59 milyon metreküp içmesuyunun İzmir'e verilmesine devam edilecektir.”