Haber/ Didar DEMİRCİ

Genel İş İzmir 1, 2 ve 3 Nolu şubeler, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) İzmir Valiliği'nin aldığı kararı, tüm işçilere eşit uygulaması için çağrısında bulundu. Şube başkanları ve sendika temsilcileri İBB binasında konuya ilişkin bildiri dağıttı. İzmir Valiliği pandemi nedeniyle ulaşımdaki yoğunluğu azaltmak amacıyla sadece Konak ilçe sınırları içinde kalan tüm kamu kurum ve kuruluşlarında dönüşümlü çalışma sisteminin uygulanması kararı almıştı. Alınan karar neticesinde Konak Belediyesi dahil tüm kamu kurum ve kuruluşlar dönüşümlü çalışmaya başladı. Dönüşümlü çalışma sistemini sadece memurlara uygulatan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne Genel İş İzmir 1, 2 ve 3 Nolu şubelerden tepki geldi. İBB binasında bildiri dağıtan Genel İş 1, 2 ve 3 Nolu şube temsilcileri Valiliğin almış olduğu kararın tüm işçilere eşit uygulanmasını talep etti.

Kabul etmiyoruz

Bildiride şu ifadelere yer veridi: “Valiliğin çıkardığı genelge ile İzmir Büyükşehir Belediyesinde uygulamak için tüm birimlere gönderdiği Covid-19 salgını ile mücadele için çalışma saatlerindeki düzenlemede emekçilerin arasında yapılan ayrımı, eşitlik ilkesi gereği ve salgın tehdidine aynı ortamda ve aynı şekilde maruz kalmamız nedeni ile doğru bulmuyoruz, kabul etmiyoruz! Bu kapsamda Konak İlçesi sınırları içerisinde İZELMAN ve İZENERJİ emekçileri olarak 16:30 da kartlarımızı basarak çıkış yapıyoruz.”

Valiliğin almış olduğu karara göre mesai saatleri ise sabah 08.00-12.30 ve öğleden sonra 13.00 -16.30 olarak belirlendi.