Arjantin’de tutuklu suç örgütü lideri Serkan Kurtuluş, geçen haftalarda gazeteci Süleyman Gençel’in darp edilmesi emrini dönemin AKP Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar’dan aldıklarını itiraf etmişti. A3 Genel Yayın Yönetmeni Gençel, 2013’te çalıştığı derneğin ve derneğe bağlı gazetenin ofisinde kimliği belirsiz kişiler tarafından darp edilmesine ilişkin ortaya çıkan yeni gelişmeler ışığında yargıya başvurdu. a3haber.com'un haberine göre, Avukatı Samed Tekin aracılığıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran Gençel, kendisinin darp edilmesine ilişkin itiraflarda bulunan suç örgütü lideri Serkan Kurtuluş ve Lider Camgöz ile Nükhet Hotar’ın yargılanarak cezalandırılması talebinde bulundu. Yargılamanın Türk Ceza Yasası’nın kasten yaralamayı tanımlayan 86’ncı, konut dokunulmazlığını tanımlayan 116’ncı ve suça azmettirmeyi tanımlayan 38’inci maddeyle yapılması talep edildi.

GİZLİ TANIK DA KONUŞTU

A3 Haber'den Serdar Öztürk'ün haberine göre, aslında Ahmet Kurtuluş’un şoförü olduğu 14 Mayıs 2019’da yapılan duruşmada ortaya çıkan Ufuk Gürbüz yeni itiraflarda bulunarak, Gençel’e saldırıyı şöyle anlattı: “Hotar bir gün ofisimize geldi çok kızgındı. Ahmet Kurtuluş’a kendisi hakkında yazılan yazıyı göstererek 'bu cesareti nereden buluyorlar, benimle ilgili böyle yazı yazıyorlar' dedi. Ahmet Kurtuluş da Serkan Kurtuluş’u çağırdı. Serkan ofise geldiğinde Hotar 'Bu şerefsizi susturun benim hakkımda böyle yazılar yazmasın' dedi. Serkan Kurtuluş da talimat verip, gazeteciyi darp ettirdi.” Gizli tanık “Spil” olarak da bilinen Gürbüz, ifadesinde ayrıca “FETÖ Borsası” ve Amerikalı Rahip Brunson hakkında da bilgiler verdi.

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Süleyman Gençel, 2013’te yöneticisi olduğu Temiz İzmir Derneği ve derneğin yayın organı olan Gaze-Temiz’in ofisinde kimliği belirsiz kişiler tarafından darp edilmişti. Gençel’in, o dönemde kişisel sosyal medya hesabından Hotar hakkında eleştirel paylaşımlarda bulunduğu, saldırının Hotar tarafından yaptırılmış olabileceği şüphesi oluşmuştu. İzmir merkezli bir suç örgütünün lideri Serkan Kurtuluş, tutuklu bulunduğu Arjantin Unidad 28 Hapishanesi’nde verdiği röportajda Gençel’i kendilerinin dövdürdüğünü, bu eylemi Hotar’ın talimatıyla yaptıklarını itiraf etmişti.