Dünya Turizm Yazarları ve Gazetecileri Federasyonu’nun Genç Gazeteciler Turizm Eğitim Programı'na katılan gazeteciler, İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve 9 Eylül Gazetesi'ni ziyaret etti.

Dünya Turizm Yazarları ve Gazetecileri Federasyonu’nun (FIJET), turizm basınına katkıda bulunmak için genç gazetecilere yönelik düzenlediği Genç Gazeteciler Turizm Eğitim Programı İzmir’de başladı. 12-19 Ağustos 2018 tarihleri arasında, yoğun bir içerikle yürütülecek programın içeriği, FIJET Akademi tarafından hazırlandı. Yaşar Üniversitesi’nin destek verdiği programda Türk ve yabancı akademisyenler genç gazeteci adaylarına turizm dünyasından güncel bilgiler aktarıyor.

Bulgaristan, Bosna Hersek, Fas, Fransa, Hırvatistan, Romanya, Slovakya, Tunus ve Türkiye’den başarılı blogger ve gazeteci gençlerin katıldığı programa Yaşar Üniversitesi ile birlikte başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere birçok belediye, kurum ve kuruluş destek veriyor.

FIJET Başkanı Tijani Haddad’ın da katıldığı etkinliğe ev sahipliği yapan FIJET Türkiye (ATURJET) Başkanı Delal Atamdede, “Bir kez daha altını çizerek belirtmek istiyoruz ki, Türkiye’nin geleceği turizmde. Ülke olarak yapacağımız çok şey var. Bu nedenle ilgili herkesin gerektiğinden fazla konsantre olmasını arzu ediyoruz” dedi.

Başkanlığını Türkiye’den Sema Kutlu’nun yürüttüğü FIJET Akademi’nin Genç Gazeteciler Turizm Eğitim Programı’na İzmir’in ev sahipliği yapıyor oluşu İzmir’in tanıtımı için büyük bir fırsat. Eğitim programının katılımcıları alanında uzman akademisyenlerin derslerinin yanı sıra İzmir kent merkezi ve ilçelerini keşfetme şansı buldu. Programın ilk gününde Kadifekale, Agora, Alsancak ve Tarihi Asansör; programın ikinci gününde ise Bergama Akropolis, Asklepion, Bergama ilçe merkezi, parşömen atölyesi ve Foça gezisi düzenlendi. Keşif gezileri sırasında hayranlıklarını gizleyemeyen yabancı konuklar sosyal medya hesaplarında bol bol fotoğraf paylaştı. Etkinliğin kalan günlerinde Çeşme, Alaçatı, Kuşadası, Efes Antik Kenti, Selçuk Müzesi, Seferihisar, Sığacık ve Torbalı gezileri de olacak.

İGC VE 9 EYLÜL'E ZİYARET


Etkinlik kapsamında genç gazeteciler İzmir Gazeteciler Cemiyeti ile 9 Eylül Gazetesi'ni de ziyaret etii. İGC Genel Sekreteri Gaye Karadağ, Yönetim Kurulu Üyesi ve 9 Eylül Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Attila'nın ağırladığı gazeteciler ziyarette, İzmir ve Türkiye'de gazetecilik mesleğine ilişkin sorularını yöneltip bilgi aldı. Kentteki belediye, kurum ve kuruluşların da destek verdiği etkinlik kapsamında İGC ve 9 Eylül Gazetesi’ni ziyaret eden katılımcılara, İzmir yerel basını, dijital medyadaki gelişmeler, Türkiye’de gazetecilik yapmanın koşulları ve İGC çalışmaları hakkında bilgi aktarıldı. Organizasyonun sertifika töreni ve gala yemeği 17 Ağustos Cuma akşamı İzmir Ticaret Odası bünyesinde gerçekleştirildi.