Haber / Didar DEMİRCİ

Anne ve babanın dışında bireyin hayatına etki eden en önemli kişi öğretmendir. Okumadan yazmaya, bilimden mantığa hayatın hemen hemen tüm detaylarını keşfetmemiz için yol gösteren öğretmenler; yeri gelir eksik bir parçamızı da tamamlar. İşte o öğretmenlerden biri olan Berna Erçetin, 11 yıldır İzmir Bayraklı Doğançay Mahallesi’ndeki Mualla Muzaffer Yersel İlkokulu’nda görev yapıyor. Öğrencilerinin hayatına dokunan, onlara rol model olan Berna Erçetin, bundan 5 yıl önce tanıştığı öğrencisi Emir’in hayatını değiştirdi.

EMİR’İ YALNIZ BIRAKMADI

Öğretmen ve öğrenci arasındaki bağın gücüne dikkat çeken Erçetin, öğrencisi Emir’in yaşadıklarını paylaştı. Anne babası ayrı olan Emir’in İstanbul’da babasının yanında yaşadığını, ancak babasının kalp krizi geçirmesi sonucu vefat ettiğini ve Emir’in de Doğançay’a, annesinin yanına gelmek durumunda kaldığını belirten Öğretmen Erçetin, Emir'in annesinin yanındaki düzenine uyum sağlamada zorlandığını söyledi. Erçetin, "Emir, maddi ve manevi zorluklarla karşılaştı. Duygusal bir yapıya sahipti ve babasına da çok bağlıydı. Onu kaybetmenin verdiği üzüntüyü yaşıyordu. Henüz 7 yaşında bir çocuğun üstesinden gelmesi zor durumlarla karşı karşıya kalması Emir’in psikolojisini kötü etkilemişti. Emir’in bu yaşadığı problemleri bir nebze unutturabilmek için teneffüslerde ve öğle aralarında onunla vakit geçirmeye başladım. Bu süreçte annesi ile sürekli iletişim halindeydik” diye konuştu.

BAŞARI IŞIĞI UMUT OLDU

Duygusal bir süreçten geçmesine karşılık Emir’in zeki ve akademik olarak başarılı bir çocuk olduğunu ifade eden Erçetin, bunun en büyük şansları olduğu söyledi. Emir’in başarılı olacağını düşünerek 4’üncü sınıfta Darüşşafaka sınavına başvuruda bulunduklarını belirten Erçetin, sınav hakkında ve kazanması durumunda eğitim hayatındaki değişikliklerle ilgili Emir’e bilgi verdiğini anlattı. Emir’in ilk olarak bu kararı almada zorlandığını anlatan Erçetin, “Emir için en doğru karar buydu” dedi.

BENİ YANILTMADI

Binlerce kişinin sınavına girdiği Darüşşafaka'ya sadece 120 öğrencinin alındığını belirten Erçetin, “Darüşşafaka sınavını Emir Türkiye 42’cisi olarak, asil listeden kazandı. Beklediğim bir başarıydı bu, Emir beni yanıltmadı” şeklinde konuştu. Emir’in şu an 7’nci sınıf öğrencisi olduğunu dile getiren Erçetin, “Başarılarını duymak beni tekrar tekrar gururlandırıyor. Zorluklar yaşasa da hem akademik olarak çok başarılı hem de psikolojik olarak çok mutlu. Onun bu mutluluğunda küçük de olsa bir payım var ise ne mutlu bana” dedi.

'Öğrencilerle bağınızı güçlendirin'

Öğrencilerin mezuniyetine kadar değil, hayatın her aşamasında yanlarında olmak gerektiğini dile getiren Erçetin, meslektaşlarına seslendi. Erçetin, “Öğrencilerinizle sevgi ve güven bağını asla koparmayın, yoksa oluşturun. Asla çabalamaktan vazgeçmemeliyiz” dedi.