Haber/ Didar DEMİRCİ

Gaziemir Belediyesi mayıs ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Halil Arda’nın idaresinde tamamlandı. Dün toplanması beklenen meclis, asil ve yedek divan katip üyelerinin meclise mazeretsiz bildirmeden gelmemesi nedeniyle ertesi güne ertelenmişti. Sorunsuz bir şekilde ikinci kez toplanan meclis ilk oturumu öncesinde Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Dün yapılması gereken meclis toplantımız asil ve yedek divan katip üyelerinin olmamaları nedeniyle ertelenmişti. Bu şekilde bir tesadüf oldu. Bir daha olmamasını diliyoruz” sözlerini kaydetti.

‘AKP’Yİ TAM OLARAK TEMSİL EDİYORSUNUZ’

AKP Grup Başkan Vekili Uğur Atmaca’nın Gaziemir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Derya Dizman Kayar’a “Adını not ettim. Ayağını denk al” dediğini söyleyen Başkan Arda, “AKP Grup Başkan Vekili Uğur Atmaca, belediyemizin çalışkan müdürlerinden birine özellikle bir kadına, sokak ağzıyla asla kabul edemeyeceğimiz bir yaklaşımda bulundu. Tüm çalışanlarımızla aramıza nifak tohumu atmak için elinizden geleni yapıyorsunuz. Kadın arkadaşlarımızla çalışmaya devam edeceğiz. Gaziemirliler de bizi yakından takip ediyor. Ben sizin bir şans olduğunuzu düşünüyorum. AKP’yi tam olarak temsil ediyorsunuz” şeklinde konuştu. Öte yandan Arda, Atmaca’nın “İşçinin aşına kan doğruyorlar” sözlerini de ele alarak, “Siz emekli maaşını asgari ücretin altında tutmuş bir iktidar olarak; işçiye emekçiye verdiğiniz rakamlar ortadayken nasıl işçinin aşına kan doğradığımızı söyleyebilirsiniz? Bu kabul edilemez. Siz işçiye 4 bin 250 lira öderken, biz en düşük işçi maaşımızı 7 bin 400 liraya çıkarmışız. Bu yakışıyor mu bunu nasıl söylersiniz” dedi.

ŞİRKET KİMİNSE KİMİN!

AKP İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın eski kurşun fabrikası arazisindeki nükleer atıkları gündemine alarak yaptığı açıklamaları da hatırlatan Arda, “Saçma sapan açıklamalar. Ben 3 ay duracağımı söyledim ve orada 3 ay durdum. Mücadelemizi bırakmadık. Çernobil’in yıl dönümünde de oradayız. Ama milletvekili hedef saptırıyor. Siz 15 yıl olmuş bu atıkların nereden geldiğini bırakın üstüne gitmemişsiniz. Bu işin önce bir müsebbibini bulun ondan sonra çıkın konuşun. Burasıyla ilgili ilk defa ‘bu araziye devlet el koysun’ diyen benim. Nasıl şirketle ilgili konuşmuyorum. Bana ne şirketten, kimin şirketiyse şirketi. Ben o şirketi koruyacak olsaydım bu güne kadar orasıyla ilgili sesimi çıkarmazdım” mesajını verdi.

Nükleer atıklarla ilgili tartışmaya AKP Grup Başkan Vekili Uğur İnan Atmaca da dahil oldu. Atmaca, Arda’nın yanıtlaması istemiyle meclise soru önergesi sundu. Atmaca sorusunda, “İzmir Büyükşehir Belediyesi 05.03.2007’de ruhsatı verirken bu şirketin Çevre Lisansı var mıydı? Yok muydu?” dedi.

SARNIÇ MADURLARINA YENİ ŞOK

Gaziemir’de yıllardır çözülmeyi bekleyen bir diğer sorun da bayramda gelen tebligatla iyice çıkmaza girdi. Gaziemir Sarnıç’ta TOKİ’den tapularını almak için yıllardır bir kolaylık bekleyen vatandaşın bayram öncesi kendilerine gelen tebligatta tapularını almak için Hazine’ye ödemeleri gereken metrekare bedelinin 3 ay öncesine göre katlandığını söyleyen CHP Grup Başkan Vekili İzel Zenginobuz Derinsu, “Sarnıç’ta tapu metrekare bedeli 2 bin 500- 3 bin lira olmuş. Vatandaş bunu bayram öncesi öğrendi. İktidar sarayın lüks harcamalarını vatandaşa fatura ediyor” diye konuştu.