Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve gazeteci Hülya Kılınç’ın tutuklanmasının ardından bugün de Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan hakkında aynı haberden dolayı tutuklama kararı verildi. Odatv'de yayınlanan MİT görevlisinin cenaze haberine ilişkin soruşturma kapsamında Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan'ın tutuklanması talep edilmişti. Pehlivan çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ne olmuştu?

Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu ile muhabir Hülya Kılınç, Libya'da hayatını kaybeden MİT mensubunun cenaze görüntülerinin yer aldığı haberin yayınlanmasına ilişkin soruşturma kapsamında, MİT mensuplarına ait bilgileri iletişim araçları aracılığıyla yayınladıkları gerekçesiyle tutuklanmıştı. Dün de Odatv'ye BTK kararıyla erişim engeli getirilmişti.

Üç gazeteci daha tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi

Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik ve Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser ‘Libya’da hayatını kaybeden MİT mensupları’ haberi nedeniyle ifadelerinin alınmasının ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Gazetenin editörü Semiha Alankuş ise serbest bırakıldı. Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat Ağırel'in de aynı haberden tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildiği bildirildi.