İGC Başkanı Gappi, tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle;

“Ocak ayı onlarca gazetecinin katledildiği, faillerinin yıllar geçmiş olmasına rağmen cezasını bulmadığı kara bir ay. Bu yıl daha da kara…

Ömrünü adadığı mesleğinde, bütün baskılara karşı Cumhuriyet Gazetesi'ndeki köşesinde yılmadan, korkmadan yazmanın bedelini canıyla ödeyen Uğur Mumcu’nun katledilişinin 29. yılında, basının üzerindeki bulutlar hala kap kara.

Her açıklama, yorum, atasözü, hatta şarkı sözlerine bile son derece ağır tehditlerle ve hatta sosyal linç kampanyalarıyla karşılık veriliyor.

Onurlu duruşuyla gerçeklerin peşinde koşan, halkın haber alma hakkı için görevlerini yerine getirmeye çalışan meslektaşlarımız baskı görüyor.

Basın özgürlüğü Anayasal güvence altında olmasına rağmen gazeteler, TV’ler, radyolar kapatılıyor ve bunun sonucunda on bini aşkın gazeteci işsiz bırakılıyor.

Siyasi iktidarın beğenmediği bir atasözünü söylemenin karşılığı demir parmaklıklar olabiliyor. Mesleğimiz ve meslektaşlarımız adına yaşadığımız kaygı gün geçtikçe artmakta.

Var gücümüzle gazetecilik mesleğinin layığıyla ve özgürce yapılabilmesi için çalışıyoruz, çalışacağız.

Yolumuzu daima; aramızdan alındıktan sonra bile öğretileriyle yol gösteren Uğur

Mumcu ve basın şehitlerimizin onurlu duruşları ve miras bıraktıkları düşünceleri aydınlatacaktır.

Gazetecilerden sadece kendilerini övmelerini bekleyenler bilmelidir ki gerçek gazeteciler, hiçbir zaman güç sahiplerinin yalakaları olmayacaklardır.

Yaratılan bezdirme örtüsüyle, eleştirel nitelik taşıyan her türlü ifade düşmanlaştırılsa da gücümüzü, satın alınamaz kalem olan Uğur Mumcu’nun öğretilerinden aldığımız unutulmamalıdır.

Bizler Uğur Mumcu’ya olan borcumuzu asla unutmayacağız.…

Susturmaya çalışanlar bilsinler ki…

Vursalar da, parçalasalar da, her parçadan nice yeni Uğur Mumcu’lar doğmaya devam edecektir.