HABER/ Gökçe ADAR

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin tadilatını üstlendiği Namık Elal Ortaokulu Müdürlüğü’nde oluşturulan OÇEM (Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi) sınıfının açılış töreni gerçekleştirildi. OÇEM sınıfına, geçen yıl yaşamını kaybeden İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi Gazeteci Füsun Çağlar’ın adı verildi. Törene, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, İGC Genel Sektereteri Gaye Karadağ, Güzelbahçe İlçe Milli Eğitim Müdürü Arzu Günaydın, Namık Elal Ortaokulu Müdürü Yunus Başkurt, Gazeteci Füsun Çağlar'ın eşi Enver Çağlar, Namık Elal Ortaokulu ve OÇEM, öğrencileri ve velileri katıldı. Törende konuşan okul müdürü Yunus Başkurt, okullarında çok sayıda otizmli çocuğun olduğunu ve 4 yıldan beri otizme farkındalık kazandırmak için etkinlikler düzenlediklerini söyledi. Açılan merkez ile birlikte, farkındalık etkinliklerine devam edeceklerini dile getiren Başkurt, şöyle konuştu: “Otizm farkındalığını çevremize kazandırdığımızda ve bu çocukları topluma kazandırdığımızda çok mutlu oluyoruz. Farkındalığın arttırılması amacıyla düzenlenen etkinliklerimiz devam edecek.”

Konuşmanın ardından, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Güzelbahçe İlçe Milli Eğitim Müdürü Arzu Günaydın, Namık Elal Ortaokulu Müdürü Yunus Başkurt, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Gazeteci Sadık Uçar ve Gazeteci Füsun Çağlar'ın eşi Enver Çağlar, merkezin kapısındaki mavi kurdeleyi keserek, açılışı gerçekleştirdi.

Savaşçı bir kadındı

Kurdele kesimi sırasında konuşan İGC Başkanı Misket Dikmen, “Otizm, İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak çok önemsediğimiz bir konudur. Konu ile ilgili bir şeyler yapmak çabası içerisindeydik. Yönetim Kurulu üyemiz Sadık Uçar'ın önerisi ile gerçekleştirmek istedik. Merkezin aldığı isim çok anlamlı. Çünkü hem bu çocuklar hem de aileleri birer savaşçı. Füsun Çağlar da çok büyük bir savaşçı kadındı. Onun adının merkeze çok yakışacağını düşünüyorum” dedi.

Füsun Çağlar'ın eşi Enver Çağlar da, duygulandığını belirterek, şu ifadeleri kullandı: “Sevgili eşim çocukları çok severdi. İnsani değerleri çok güçlü bir insandı. İsminin böyle güzel bir yere verilmesi çok duygulanmamı sağladı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sayın Misket Hanım'a ve Sadık Uçar arkadaşıma çok teşekkür ediyorum. Kendilerine minnettarm.”

OÇEM (Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi) öğrencilerinden Sarp Uçar'ın velisi Deniz Uçar ise, eğitimin otizmli çocuklar için çok önemli olduğunu dile getirdi. Uçar, “Merkez, bizim için büyük anlam ifade ediyor. Çünkü otizmli bir çocuk için eğitim, olmazsa olmaz. En ufak bir şeyi bile, çocuklar eğitim ile öğreniyor. Merkezin açılmasına katkı sağlayan İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ne ve Namık Elal Ortaokulu Müdürlüğü'ne çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.