İzmir Bornova’da yapılan açıklamada hükümlü ve emekliliğe hak kazanmış işçilerle ilgili düzenleme yapılması istendi. Bornova Meydanı’nda işçilere seslenen CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, “696 sayılı KHK’nın işçiyi aç bırakma kanunudur” dedi.

Hükümetin taşeron işçiler için getirdiği kadro düzenlemesi ile birlikte hükümlü ve emekli işçilerin işten çıkarılmasına tepkiler sürüyor.

CHP Bornova İlçe Örgütü ve Bornova Belediyesi'nde çalışan işçiler yaptıkları açıklama ile hükümete yeni düzenleme yapma çağrısında bulundu. Açıklamada 'Taşeronda Çalışan Kamu İşçilerinin Tümü Ayrımsız Şartsız Kadroya Alınsın' pankartı açılırken 'İşime Aşıma Dokunma', 'OHAL İle İşçi Kıyımına Son', Hak Hukuk Adalet' ve 'İş Ekmek Özgürlük' yazan dövizler taşındı.
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Belediye Başkanı Olgun Atilla, Genel İş İzmir 7 Nolu Şube Başkanı Kemal Köroğlu, Belediye İş Şube 3, 6 ve 7 Nolu Şube başkanları da katıldı.


KANUNU YOK SAYIYORLAR


İşçilerle birlikte hükümete seslenen CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır , “Türkiye’de birçok kanunu yok sayan OHAL amacına aykırı KHK'lar çıkartıldı. Türkiye hala OHAL ile yönetilmeye çalışılıyor. KHK’lar OHAL’in çıkartılma nedenine aykırı çıkartılamaz. Herhangi bir yasal düzenleme kanuna aykırı düzenleme olamaz. KHK’lar OHAL dönemi bitince ortadan kalkar. 696 sayılı KHK ile iş kanununu yok sayan bir KHK çıkartıldı, adını ‘Kadroya geçiriyoruz’ dediler. Bu Bir taşeron şirketten alıyorsunuz başka şirkete devrediyorsunuz. Bu şirket anonim şirket. Kamu kaynaklı bir şirket yani şirketler kanununa tabidir. İşçiyi bir şirketten alıp başka şirkete geçirmek kadroya geçiş düzenlemesi değildir. Bu düzenleme kadroya geçireceğim derken, işçiyi sokağa bırakma aç bırakma KHK’sıdır” dedi.


MÜCADELEMİZ SÜRECEK


CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar da, hükümetin kadro sözünü gönülsüz yerine getirirken de emek düşmanlığını tekrarladığını kaydetti. Kadro düzenlemesinin KHK ile getirilmesinin de hatalı olduğunu ifade eden Kavalar işçilerin kadro beklerken işsizlikle karşı karşıya kaldığını dile getirdi. Hükümetin taşeron uygulamasını kaldırırken yeni haksızlıklara ve kutuplaşmalara yol açtığını vurgulayan Kavalar iktidara seslenerek 'Ey AKP iktidarı hiç mi vicdanınız yok? İşçileri işinden ve aşından etmekle ailelerini ve en önemlisi çocuklarını da ekmeksiz bıraktığının farkında mısın' sorularını sordu. İşçilerin aleyhine olan maddelerin düzeltilmesi için mücadele vereceklerini ifade eden Kavalar "Kadroya alınmayan ve işsiz kalacak olan taşeron işçilerin haklı mücadelelerinde yanlarındayız. Haksız, hukuksuz uygulamaya son verilinceye kadar direneceğiz" dedi.