Fırat Kalkanı harekatının 150’nci günü olan bugün El Bab bölgesinde IŞİD’in bomba yüklü araçla saldırısında 5 uzman çavuş şehit oldu, 9 asker ise yaralandı. Öte yandan Diyarbakır'da şehit düşen polis için de dün tören yapıldı.

Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı harekatından kahreden haber geldi. El Bab'ın Suflaniyap bölgesinde IŞİD'lı teröristler bomba yüklü araçla saldırdı. Alçak saldırıda 5 asker şehit oldu, 9 asker yaralandı. TSK saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Dün saat 13.40 sıralarında terör örgütü IŞİD’in saldırısında uzman çavuşlar Saim Topal, Bahattin Bakır, Emre Doruk, Ramazan Taşkın ve Mete Can şehit düştü. Yaralanan 9 asker de tedavi altına alındı. DEAŞ’ın saldırısında uzman çavuşlar Saim Topal, Bahattin Bakır, Emre Doruk, Ramazan Taşkın ve Mete Can şehit düştü. Yaralanan 9 asker de tedavi altına alındı.

ALARM DURUMU
Suriye sınırının teröristlerden temizlenerek güvenli hale getirilmesi için geçen 24 Ağustos’ta başlatılan ve 150’nci gününe giren Fırat Kalkanı Harekatı’na katılan Türk askerlerinin bulunduğu Suriye’nin El Bab bölgesindeki birliğe öğleden sonra IŞİD terör örgütü saldırı düzenledi.
Saldırının ardından IŞİD terör örgütü mensuplarının bulunduğu alanlar karadan ve havadan ateş altına alındı. Çatışmaların ardından yaralı askerlerin gelişi nedeniyle Kilis ve Gaziantep’teki hastanelerde alarm durumuna geçildi.

EŞİNİN FOTOĞRAFINI TAŞIDI
Öte yandan Diyarbakır'da, hafriyat alanında nöbet tutan polislere yönelik düzenlenen bombalı terör saldırısında ağır yaralanarak tedavi gördüğü hastanede şehit olan 23 yaşındaki polis memuru Faruk Demir için düzenlenen uğurlama töreninde, kendisi de polis olan eşi Kübra Demir, şehit eşinin fotoğrafını taşıdı. Şehit polis memuru Demir'in özgeçmişinin okunmasıyla başlayan törende şehit polis memurunun okunan özgeçmişinde 3.5 yıllık polis memuru olduğu, Kocaeli'den Diyarbakır'a 2016 Ağustos ayında tayin olduğu ve 6 ay önce evlendiği belirtildi. Duaların okunmasının ardından şehit yakınları tabut başına gelerek gözyaşı dökerken, şehidin fotoğrafını taşıyan eşi Kübra Demir de tabut başında gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit polis memuru Demir'in cenazesinin katafalktan alınarak ambulansa götürülmesi sırasında da eşi Kübra Demir arkasından yürüyerek ambulansa kadar uğurladı. Şehit polis memuru Faruk Demir'in cenazesi memleketi Nevşehir'e gönderildi.

http://ajans.dha.com.tr/images/videos/2017_01/2017_01_21/1429995/gaziantep-el_bab_sehitleri_memleketlerine_ugurlandi_1.mp4

http://ajans.dha.com.tr/images/videos/2017_01/2017_01_21/1429997/gaziantep-el_bab_sehitleri_memleketlerine_ugurlandi_2.mp4

http://ajans.dha.com.tr/images/videos/2017_01/2017_01_21/1429998/gaziantep-el_bab_sehitleri_memleketlerine_ugurlandi_3.mp4