İzmir'in Balçova ilçesinde bulunan İzmir Ekonomi Üniversitesi kampüsünde yaşayan kedilerin geçen Şubat tatili fırsat bilinerek toplanması ve üniversiteye ait Güzelbahçe'deki dağlık alana atılmaları sonrasında başlayan tartışma sürüyor.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İzmir Temsilcisi Esin Önder, kedilerin atılması iddiaları sonrasında okula giderek, yetkililerle görüşmüş, kedilerin okul içine ve yönetim katlarına çıkmasının sorun yarattığını bu nedenle de hayvanların üniversiteye ait Güzelbahçe'deki dağlık araziye atıldıklarını öğrenmişti. Konuyla ilgili mücadele başlatan Önder, son olarak İzmir Orman ve Su İşleri Müdürlüğü'nden aldıkları yanıtın tüm hayvanseverleri için hayal kırıklığı yarattığını bildirdi.

Okulda denetleme ve idari ceza kesilmesiyle ilgili dilekçeye cevap olarak İzmir Ekonomi Üniversitesi kütüphane müdürü A. T'nin kedilerin İnciraltı'nda uygun bir yere bırakıldığı yönündeki açıklamalarının gönderilmesine tepki gösteren Önder, “Bu kişinin konuyla yakından uzaktan ilgisi yoktur. Ben kediler atıldığında yanımda 2 üniversite hocasıyla birlikte Genel Sekreterin yanına gittim, tanıklar huzurunda kedilerin Güzelbahçe kampüsünde atıldığını öğrendim. Her şeyi geçtim; A.T adlı kişinin kedileri İnciraltı'na attığını söylemesinin İzmir Orman ve Su Müdürlüğü'nce normal karşılanması da kabul edilemez. Sonuçta 5199 sayılı yasa açık; hiçbir sokak hayvanı toplanıp, başka bir yere atılamaz” dedi. Önder, iki öğretim üyesi ve kendisinin ifadeleri alınarak, atılan kediler için 5199 sayılı kanunun 14. madde gereğince idari ceza kesilmesi yönündeki talebini de yeniden İzmir Orman ve Su İşleri'ne iletti.