İzmir Ekonomi Üniversitesi kampüsünden dağlık alana atılan 11 kedi için başlatılan mücadele hayvanseverlerin umduğu gibi bitmese de; bundan sonraki süreç için olumlu adım atıldı.

Balçova'da bulunan İzmir Ekonomi Üniversitesi kampüsünde yaşayan kedilerin geçen Şubat'ta üniversiteye ait Güzelbahçe'deki dağlık alana atılması sonrasında, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İzmir Temsilcisi Esin Önder ve bölge yaşayan hayvanseverler mücadele başlatmıştı. Son olarak üniversite yetkilileri; kedilerin Güzelbahçe'ye değil, İnciraltı'na atıldığı yazılı olarak itiraf edili. Ancak hayvanseverlerin aksi yöndeki talebine rağmen; kuruma idari para cezası kesilmedi. Yaşanan tatsız olay cezasız kalsa da; en azından bundan sonra bir daha böyle bir şeyin tekrar etmemesi; hayvansever öğrenci ve öğretim görevlilerinin tedirgin olmadan kampüste hayvanlara bakabilmeleri için üniversite adım atacak. Orman ve Su İşleri İzmir Şubesi yetkilileri ile temasta olduğunu bildiren Esin Önder, “Üniversite yönetimi bahçeye kedi kulübeleri ve beslenme odakları koyma sözü verdi. Bizler de takipçisi olacağız” dedi.

Ne olmuştu?


Balçova’da bulunan İzmir Ekonomi Üniversitesi kampüsünde yaşayan kedilerin geçen Şubat’ta üniversiteye ait Güzelbahçe’deki dağlık alana atılması sonrasında, hayvanseverler olayın peşini bırakmıyor. Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İzmir Temsilcisi Esin Önder, kedilerin atılması iddiaları sonrasında okula giderek, yetkililerle görüşmüş; kedilerin okul içine ve yönetim katlarına çıkmasının sorun yarattığını bu nedenle de hayvanların üniversiteye ait Güzelbahçe’deki dağlık araziye atıldıklarını öğrenmişti. Önder’in kurumun idari para cezası alması ve bir daha benzer olayların yaşanmaması nedeniyle başvurduğu Balçova Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden “Hayvanların barındıkları yerden başka bir yere götürülmelerinin idari para cezası gerektiren hususlardan olmadığı görülmektedir. Bu nedenden işlem yapılamamıştır” yanıtı gelmişti.