Ege Denizi'nin üç ayrı noktasında mültecileri taşıyan tekne battı. Arama kurtarma çalışmaları devam edilirken 15 kişi kurtarıldı, 3 kişiyse hayatını kaybetti.

Ege Denizi’nde Kalimnos ile Kos Adası arasında mültecileri taşıyan bir tekne alabora oldu. İlk belirlemelere göre arama kurtarma ekipleri 15 insana ulaştı. Sağ olarak kurtarılan insanlardan biri çocuk dördüyse kadın. Şu ana kadar üç insanın öldüğü belirlendi. Ölenlerden biri kadın ikisiyse erkek.

Yunanistan makamlarına göre teknede tam olarak kaç insanın bulunduğu şu an bilinmiyor. Olay gece saatlerinde, 02.30 civarlarında (Atina saati ile) Yunanistan Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı bir teknenin denizde yüzen bir insana rastlaması ile gündeme geldi. Kurtarılan kişi Yunanistan makamlarına teknede çok sayıda insanın bulunduğu bilgisini verdi.

Yeni bilginin Yunanistan mercilerine ulaşması ile beraber arama-kurtarma operasyonu başlatıldı. Sahil Güvenliğe ait 4 tekne, Frontex’e ait 1 gemi ve Hava Kuvvetleri’ne ait bir Super Puma helikopteri olay mahallinde kurtarma operasyonu başlattı. Operasyona ayrıca iki özel tekne, bir kuru yük gemisi ve iki yolcu gemisi de destek veriyor. Kayıp insanların bulunmasına yönelik aramalar halen devam ederken operasyon, 4 bofor şiddetindeki rüzgarın hakim olduğu bir bölgede sürüyor.

20171103_2_26657593_27457710

YUNAN MEDYASININ İDDİALARI

Öte yandan olay hakkında Yunanistan medyası gündeme yeni bir bilgiyi getirdi. Yunanistan medyasına göre mültecileri kurtarma operasyonuna katılan bir Super Puma helikopterine İmia-Kardak adacıkları semalarında Türk Hava Kuvvetleri’ne ait iki F16 uçağı tarafında tacizde bulunuldu.