200 bine yakın üyesi olan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, konfederasyonun 1 milyon üyeye ulaşması için çalışmaları sürdürdüklerini açıkladı.


Haber / Umut KARAKOYUN

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, üye sayılarının 200 bin olduğunu açıklarken, hedeflerinin ise 1 milyon üyeye ulaşmak olduğunu belirtti. Son zamanlarda konfederasyonun baskı altında olduğunu ancak buna rağmen üye sayısının arttığını kaydeden Beko; “Türkiye işçi sınıfı, dünya emek hareketi ve ülkedeki halk DİSK'i umut olarak görüyor. DİSK bugün hala Türkiye işçi sınıfının umudu olmaya devam ediyor. Türkiye'de mevcut siyasal iktidar, toplumsal muhalefetin içerisinde aynı zamanda demokrasi, insan hakları, barış, kardeşlik, sendikal hak ve özgürlükler mücadelesini veren DİSK'e karşı” dedi. 1 milyon üye hedeflerinin gerekçelerini de açıklayan Kani Beko, şunları söyledi: “Türkiye'deki bu yanlış gidişe, eğitimde, sağlıkta, ekonomide ciddi sorunlar var. Bu topraklarda yaşayan 80 milyon insanın ekonomik, demokratik, siyasi haklarını korumak, kollamak adına DİSK'in en az 1 milyon üyeli sendika olması gerekiyor ki bu gidişe dur diyebilsin veya bu gidişe müdahil olabilsin.”

ORMAN KANUNLARI

Türkiye genelinde 22 iş kolunun olduğunu açıklayan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, bu iş kollarında Türkiye'deki tüm iş yeri temsilcileri, şube başkanları ve DİSK'e bağlı sendikaların
her gün örgütlenme çalışmalarına bütün alanlarda devam ettiklerini söyledi. Beko; “Ancak sizler de görüyorsunuz bir çok yerde işçi arkadaşlar DİSK'e üye olduktan sonra işten atılıyor. Oysa işçiler kendilerine verilen Anayasal hakları kullanıyor. İşveren, işçiyi sendikaya üye olduğu için işten atıyorsa, Anayasal suç işliyor demektir. Dolayısıyla bugün Anayasayı ayaklar altına alan ve işçiyi işten atan bazı işverenler için mutlaka yargı gereğini yapmalı” dedi. Bunun şuanda çok da mümkün olmadığını belirten Beko, gerekçesini ise 'Ne yazık ki Türkiye'de orman kanunu var' sözleri ile açıkladı. 16 Nisan'da yapılan Anayasa referandumuna karşı çıkışlarının temel nedeninin bu hukuksuzluklar olduğunu ifade eden Beko, şunları söyledi: “Siz yargıyı, yasamayı ve yürütmeyi tek adama bağlarsanız, burada yargı bağımsız olamaz. Bağımsız olmayan yasama, yürütme ve yargıdan adaletli bir karar bekleyemezsiniz.”