Haber/ Gökçe ADAR

Gazetemizin 1 Ekim tarihli nüshasında, yatağa bağımlı halde yaşayan 47 yaşındaki Arif Sepetçi'nin maddi sıkıntılar yaşadığını, akülü sandalyeye ihtiyacı olduğunu yazmıştık. Konuyu, gazetemizin gündeme getirmesinin ardından ismini vermek istemeyen bir yardımsever Bir İyilik Bir Gülümseme grubundan Dilek Çoban ile iletişime geçerek, Sepetçi'ye akülü sandalye bağışında bulundu. Bir İyilik Bir Gülümse grubunun, Arif Sepetçi'nin akülü sandalyeye sahip olabilmesi için sosyal sorumluluk projesi başlattıklarını ve bu kapsamda pek çok yardım çağrısında bulunduklarını dile getiren Çoban, şöyle konuştu: “Arif bey ile bir arkadaşım vasıtasıyla tanışmıştık. Çok kötü durumdalardı. Engelli maaşı, yaptıkları adres değişikliği sebebiyle kesilmişti. Biz, Arif bey için bir sosyal sorumluluk projesi başlatarak, onun için çeşitli yardım çağrılarında bulunduk. Kendi sosyal medya hesaplarımızdan da zor durumda olduğunu ve akülü sandalyeye ihtiyacı olduğunu yazdık. Gazete 9 Eylül'ün konuyu gündeme getirmesinin ardından ise yardımsever bir gönüllümüz Sepetçi'ye akülü sandalye alarak bize ulaştırdı.”

Akülü sandalye sonrası Sepetçi'nin dışarı çıkabildiğini ifade eden Çoban, “Arif gerçekten çok mutlu. Dışarıya çıkabiliyor. Eşine yardım amaçlı bakkala gidiyor, markete gidiyor, alışverişini yapıyor” dedi.

Maaşı yeniden bağlandı

Çoban, Arif Sepetçi'nin beş aydır engelli maaşı alamadığını ancak maaşın da tekrar bağlandığını ifade ederek, şu ifadeleri kullandı: “Ailenin yaklaşık 900 TL geliri vardı. Ancak yaptıkları adres değişikliğini bildirmedikleri için bu maaş kesilmişti. Arif, akülü sandalyesini alır almaz engelli maaşına tekrar başvurdu. Kesilen maaşı artık her ay yatacak. Hatta geriye dönük de ödemenin yapılacağını bildirdiler. Yani 5 aylık maaşını toplu olarak alacak. Ancak, Arif için olan yardım çağrılarımız bitmeyecek. Yaşadığı evin durumu çok iyi değil. Ailenin daha iyi bir evde oturması için de yardımlarımızı devam ettirmeye çalışacağız.”

Uygun iş arayacak

İki yıl yatağa bağımlı olarak yaşadıktan sonra tekrar dışarı çıkmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Arif Sepetçi, eski çalıştığı yere giderek, iş arkadaşlarını ziyaret ettiğini dile getirdi. Sepetçi, yakın zamanda kendi durumuna uygun iş arayacağını da söyledi. Sepetçi'nin bakımını üstlenen eşi Filiz Şenayan ise, “Eşim yatağa bağımlı kaldığından beri ona bakıyordum. Altını değiştiriyor, yemeğini yediriyordum. Yakınlarımızın verdikleriyle geçinmeye çalışıyorduk. Ancak şimdi eşim her geçen gün daha iyi oluyor. Biz de onu görünce çok daha mutlu oluyoruz” ifadesini kullandı.

Ne olmuştu?

47 yaşındaki Arif Sepetçi, iki yıl önce felç geçirmişti. Gültepe'de eşi ve iki oğluyla birlikte tek bir göz odanın içerisinde yaşıyordu. İzmir'de çalışmalar yürüten ve birçok sosyal sorumluluk projesine imza atan Bir İyilik Bir Gülümseme grubu, Sepetçi ailesiyle iletişime geçerek yardım çağrısında bulunmuştu. Arif Sepetçi ise, “Lütfen benim sesimi duyun. Tek isteğim akülü bir sandalye. Çalışarak, çocuklarıma para getirmek, onlara bakabilmek istiyorum” diye konuşmuştu. Gazetemizin konuyu gündeme taşımasının ardından Konak Belediyesi Sosyal Hizmetler Yetkilileri, bize ulaşarak aile ile iletişime geçmişti. Ailenin zor durumda olduğunu kaydeden yetkililer en kısa sürede aileye yardım edeceklerini bildirmişti.