Haber/ Sinan Keskin

Sayıştay'ın geçtiğimiz Eylül ayında yayınladığı 2019'a ilişkin raporlarda üniversitelerdeki adrese teslim akademik personel ilanlarına dikkat çekilmiş ve pek çok üniversitenin bu tür ilanlar yayınladığı ifade edilmişti. Öte yandan Dokuz Eylül Üniversitesi'nin (DEÜ) de son dönemde verdiği akademik personel ilanlarının belli bir kişiyi işaret eder şekilde adrese teslim olduğu yönünde basında sıklıklar haberler yer almıştı. Geçtiğimiz Salı günü Resmi Gazete'de yayımlanan DEÜ'nün akademik personel ilanının da adrese teslim şartlar taşıması dikkat çekti.

Özel şartlar mevcut

Buca Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Bölümü'ne alınacak bir profesörün şu şartları taşıması isteniyor: “Plastik sanatlar alanında doçentliğini almış olmak. Sanat eğitiminde yaratıcı drama ve estetik gelişim üzerine çalışmaları olmak.”

Diş Hekimliği Fakültesi Çocuk Diş Hekimliği Bölümü'ne alınacak doçette aranan şartlar ise şöyle: “Pedodonti alanında doçentliğini almış olmak. Sedasyonda bispektral indeks (BIS), insan dişi pulpa hücreleri izolasyonu ve fitosfingosin (phytosphingosine) konularında çalışmaları olmak.”

Yine aynı fakültenin Periodontoloji Bölümü'ne alınacak doçette aranan şartlar ise şunlar: “Periodontoloji alanında doçentliğini almış olmak. Destekleyici periodontal tedavinin diş kaybı üzerine etkisi ve yumuşak doku ogmentasyonu yöntemleri konularında çalışmaları olmak.”

Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi'ne ise bir doktor öğretim üyesi alınacak ve onun şartları da şöyle belirlendi: “Ağız, diş ve çene radyolojisi uzmanı olmak. Oral mukozanın malign hastalıklarının tanısında non-invaziv yöntemlerin kullanılması konusunda çalışmaları olmak.”

Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'ne alınacak profesörün de şu şartları taşıması istendi: “Plastik sanatlar alanında doçentliğini almış olmak. Figüratif resim alanında çalışmaları olmak.”

Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yönetim Bilimleri'ne alınacak profesör için belirlenen şartlar da dikkat çekti. Bu bölüm için aranan şartlar şöyle: “Spor yönetiminde işletmecilik,finans ve insan kaynakları yönetimi ile spor fedarasyonlarının sponsor ilişkileri alanında çalışmaları olmak.”