Üç ayda bir aldığı bin lira özürlü maaşı ile geçinemeyen Akın Satan, yıkılma tehlikesi bulunan metruk evde yaşamını sürdürüyor. 62 yaşında sokakta kalan Satın'ın derdi saymakla bitmiyor.

SICAK EV EN BÜYÜK HAYALİ

MUSTAFAİzmir'de yolu İnönü Müzesi Sokağı'ndan geçenler insanlık dramı ile yüzleşiyor. Yıkılma tehlikesi olduğu için tel örgülerle koruma altına alınan, penceresiz metruk binaya sığınan 62 yaşındaki Akın Satan barınacak yeri olmadığı için burada yaşıyor. Komşularının verdiği mutfak tüpü ile ısınmaya çalışan Satan en büyük hayalinin tek gözde olsa sıcak bir evde yaşamak olduğunu dile getiriyor.


MENDİL SATARAK GEÇİNİYOR

62 yaşındaki Akın Satan'ı tanıyanlar ona dertli baba diyor. Satan, devletten 3 ayda bir aldığı bin TL özürlü maaşı ile geçinmenin kolay olmadığını belirterek, kendisi için yaptığı tahta el arabasında mendil satarak mücadele etmeye çalışıyor. Yazın idare edebildiğini ancak kışın gelmesiyle zor günler yaşadığını söyleyen Satan, çoğu zaman nerede bulursa orada yattığını söylüyor.

Burada insan yaşar mı?

“Devletten üç ayda bir aldığım bin lira ile ne kira vermek ne de geçinmek mümkün değil” diye yaşadıklarını özetleyen Akın Satan, “Bulduğum boş ve kullanılmayan evlere sığınıyorum. Kimi zaman orayı bile bana çok görüyorlar. Geri döndüğümde, içeri girmemem için her şeyin yapıldığını görüyorum. Şimdi kaldığım metruk evin de yıkılma tehlikesi var ama çaresizim” diye konuşuyor.