İnternet üzerinden ciğerleri temizlediği, sigarayı bıraktırdığı, cildi gençleştirdiği iddiasıyla satışa sunulan Datça Acıbadem Macunu sahtekarlığıyla ilgili Datça Belediyesi hukuki savaşını sürdürüyor.

Datça Belediyesi'nin resmi internet sitesini bire bir kopyalayarak internet üzerinden satış yapan sahtekarlar ilk kurdukları datcabelediyesi.com adresinin Datça Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı ile erişeme kapatılmasının ardından iki yeni site daha açtı. Datça Belediyesi Hukuk Danışmanı Avukat Ufuk Temurleng Cengiz, 9 Eylül Gazetesi'ne dolandırıcı sitelerle yaptıkları hukuk mücadelesini anlattı. İlk olarak sosyal medyada facebook ve instagram hesaplarında halkı yanıltıcı şekilde yayın yapan hesaplara erişim yasakları getirdiklerini belirten Cengiz, “Bu hesapların sayısını biz bile unuttuk. Kapatıldıkça yenisi açılıyor. Şimdi facebook ve instagram nezdinde de girişimlerimiz var, müracatımızı yaptık. Bu hesapları açanlar hakkında da suç duyurularında bulunuyoruz” dedi.


YASAĞA RAĞMEN FAALİYETTE


Belediyenin resmi internet sitesinin birebir aynısını kopyalayarak Datcabelediyesi.com adıyla yayın yapan sahte sitenin yayınını mahkeme kararı ile durdurduklarını anlatan Cengiz şu bilgileri verdi: “Savcılığa suç duyurusunda bulunduk ve Datça Sulh Ceza Hakimliği internet sitesindeki yanıltıcı haberlerin bulunduğu url adreslerine erişim yasağı getirildi. Şimdi bu siteye erişim yok ama hemen akabinde dolandırıcılar iki sahte site daha açtılar. Bunların adresi de datcabelediyesi.net ve datcabelediyesi.bid. Halkımızı bir kez daha bu sahtekarlara karşı uyanık olmaya çağırıyoruz. Biz mücadelemizi yapıyoruz ama bunun sonu yok. Yurt dışında kurulmuş bu siteler. İzlerini sürmek, yaptırım uygulamak çok zor. Birini kapattırıyorsunuz yerine iki tane açılıyor. Biz yine mücadelemizi sürdürüyoruz ve yeni açılan sahte siteler için de suç duyurusunda bulunacağız.”

ARACI FİRMA TESPİT EDİLDİ


Bu işi pazarlayanları tespit edebilmek için Datça Belediyesi'den sahte siteye girilerek başkan adına ürün sipariş ettiklerini anlatan Avukat Ufuk Temurleng Cengiz sözlerine şöyle devam etti: “Sipariş verildi, kim tarafından gönderildiğini ve aracıları öğrenmek amacıyla. Ve ürün geldi. Şimdi gönderici firmanın da ismini tespit ettik. Kompetan Dağıtım Ticaret Ltd. Şti. kargoyu getiren şirket. Şimdi bu firma hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunulacak. Sonuçta bu sahtekarlarla mücadele etmeye devam edeceğiz.”