Haber/ Özge GÜNERKEN

İzmir’de Balçova Bahçelerarası mevkiinde yaklaşık 3 ay önce hayvanseverler yol kenarında bitkin halde bir golden retriever buldu. Köpek, kuşlar için yol kenarına koyulan kepekleri yemeye çalışıyordu. Zavallı köpeğin tasması ile birlikte sokağa terk edildiği, iyi beslenemediği için uyuz olduğu görüldü.

Yeni ailesinin Alfie adını verdiği köpeğin hikâyesini anlatan HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder, “Onunla yolumuz, bu yazın sonunda, Bahçelerarası’nda poşet içindeki kepekleri yemeye çalışırken kesişti. Boynunda tasması ve tasmanın üzerinde de telefon numarası vardı. Telefon numarası ile irtibata geçtiğimde tasmanın başka bir köpeğe ait olduğunu söyleyerek kaçamak cevaplar verdiler. Böylece Alfie’nin sokağa terk edildiğinden emin oldum. İlk bulduğumda çok halsizdi. Hemen en yakındaki klinik olan Medicapet’e götürdüm. Veteriner Şerif Tuğrul Kunt ilk muayenelerini yaptı. Bir hafta antibiyotik tedavisine başlandı ve diğer tetkikleri yapıldı. Sağlığına kavuşunca yuva ilanı açtık” dedi.

Gözlerinden ameliyat oldu

Yuva ilanı sonrasında sosyal medya gücünü gösterdi. İlan, İngiltere’deki bir hayvan koruma derneği aracılığı ile güvenilir ailelere sahiplendirme yapan Ufuk Demirci’ye iletildi ve Alfie’nin kötü kaderini değiştirecek ilk adım atılmış oldu.

Esin Önder, “Alfie ile İngiltere’deki dernek çok ilgilendi ancak yurt dışına gönderilebilmesi için gözlerinin de ameliyat olması gerektiğini söylediler. Bu noktada HAYTAP Federasyon’u devreye girdi ve Alfie’nin göz ameliyatını yaptırdı. Alfie’nin kedilerle ve köpeklerle arasının çok iyi olduğunu da bu dönemde keşfettik. Sonunda bu harika köpeği İngiltere’den sahiplenmek isteyen bir aile çıktı” diye konuştu.

Sokakta bulunduktan 3 ay sonra Alfie, onu sabırsızlıkla bekleyen ailesine kavuştu. 5 yaşındaki Alfie şimdi İngiltere’deki yeni evinde çok mutlu. HAYTAP Temsilcisi Önder sözlerini şöyle noktaladı: “Ailesi de ‘sabırsızlıkla beklediğimize çok değdi, onu çok sevdik’ diyerek bu kavuşmada emeği olan herkese çok teşekkür ediyor. Ben de buradan bir canın kurtuluşunda emek sarf edenlere teşekkürlerimi sunuyorum. 5 yaşından sonra çok mutlu ol, Alfie. Darısı yeni bir yuva bekleyen tüm sahipsiz canların başına.”

Yeni annesine kavuştu

Alfie’nin sahiplendirilmesine aracılık eden Güzelbahçe’de yaşayan hayvanseverlerden Rabia Özçelik Aslandede süreci şöyle anlattı: “Alfie’nin ilanını ilk olarak köpek kurtarma çalışmaları ile tanınan Sezgi Sarı görmüş ve Ufuk Demirci’ye iletmiş. Ufuk Demirci ile birlikte kurtardığımız hayvanları yurtdışında güvenilir ailelere sahiplendiriyoruz. Alfie’nin de bir daha terk edilmeyeceği ve çok iyi şartlarda bakılacağı bir yuvaya gitmesi için çalışmalara başladık. Alfie’nin arka bölgesinde uyuz sorunu vardı. Önce bu tedavi edildi. Göz kapaklarındaki sorun nedeniyle kirpikleri gözüne batıyor ve sürekli enfeksiyon kapıyordu. Dolayısıyla göz kapaklarının estetik bir operasyonla yukarı kaldırılması gerekti. Bu noktada HAYTAP devreye girerek ameliyat masraflarını üstlendi. Daha sonra yuva ilanı açıldı. Alfie’nin birçok talibi vardı, aralarından onun için en uygun olanını belirledik. 1 hafta kadar önce de yeni evine uğurladık. Onu orta yaşlarda bir kadın sahiplendi. Daha önce de kurtarılmış köpeklere bakmış. Hem Alfie hem de yeni annesi çok mutlular. 1 haftadır hemen her gün yeni fotoğrafları geliyor. Ömrü boyunca da sahiplendirdiğimiz diğer köpekler gibi takibini yapacağız” dedi.