İzmirli Özlem Arman 'Mutlu Olalım' projesi ile bir çok çocuğun yüzünü güldürüyor. Projede gönüllüler Ege Üniversitesi Onkoloji Servisi'nde yatan çocuklara eşya ve oyuncak veriyor.

gokce-adar18 yıl önce İzmir'de yaşayan Özlem Arman'ın öncülüğünde bir araya gelen 18 gönüllüden oluşan, “Mutlu Olalım Projesi” Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi Onkoloji Servisi'nde yatan küçük bedenleri mutlu edebilmek için çalışıyor. Projenin hiçbir kar amacı gütmeden oluşturduğunu dile getiren Arman, “Mutlu Olalım, devlet ve üniversite hastanelerinde yatmakta olan çocuklarımızın tedavileri sırasında, sadece bedenen değil aynı zamanda ruhen de sağlıklı olmaları ve morallerinin artırılması için sürekli ve özel günlerde etkinliklerin düzenlenmesi amacıyla kurulmuş bir proje. Mutlu Olalım Projesi ile Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi'nde her hafta düzenli etkinlikler yapıyoruz. Bu düzenli etkinliklerin yanı sıra, 23 Nisan, 29 Ekim, Şeker ve Kurban Bayramı ve yılbalşlarında özel etkinlikler organize edilmekte, bu etkinliklerde hastanelerde yatan çocuklarımızın eğlenmesi için çeşitli sanatçılar, sihirbazlar, pantomimciler ve animatörlerde katılıyor” şeklinde konuştu.

OYUNCAK DAĞITIYORLAR


Hasta çocuklara Salı günleri eşya ve kıyafet yardımında bulunduklarını dile getiren Arman, “Salı günleri eşya dağıtımı yapıyoruz. Onkolojide yatan bir çocuk için hijyen çok önemli. Ama parası yoksa tuvalet kağıdı nasıl alacak? Biz destek oluyoruz. Kitap, oyuncak, kıyafet dağıtıyoruz. Cuma günleri ise faaliyetler yapıyoruz. Gün içerisinde çocuklar çok fazla sıkılıyor ve akşam da eğlenmek istiyor. Yeni doğan bir bebekte 18 yaşındaki bir gençte onkoloji servisinde yatabiliyor bu yüzden her yaşa uygun oyunlar oynatıyoruz” dedi.
Çocuklara temin edilen eşyaların alımı için yıllardır destek olan firmalar olduğunu ekleyen Arman, “Bize yıllarca destek olan firmalar var. Çocukların ihtiyaçlarını sosyal medya üzerinden bildiriyoruz. Tanıdıklarımıza haber veriyoruz. Biz sadece aracı oluyoruz aslında” dedi.
Gönüllü olarak oluşturduğu projenin kendisi için bir hayat biçimi olduğunu belirten Arman, “Burası benim için hayatımın anlamı. Ben böyle büyüdüm. Onlar ile büyüdüm” ifadelerini kullandı.

GÖNÜLLÜYE İHTİYACI


Proje için gönüllüye ihtiyaç duyduklarını söyleyen Arman, “Biz gönüllüye ihtitaç duyuyoruz. Şuan 18 kişiyiz ama 40'a ulaştığımız zaman da oldu. Projemizde haftada bir akşam gelme zorunluluğu var. Başka hiçbir özelliğine bakmadan gönüllüleri aramıza kabul ediyoruz. Sonra gereken eğitimleri biz veriyoruz. Hastanedeki çocuklar ile nasıl konuşulur? Aileler ile nasıl iletişim kurulur? hepsini öğretiyoruz. Tülay Aktaş Hastanesi'nden çok talep var gelmemiz için. Ama bunun için sayımızın artması gerekiyor. Kapımız herkese açık.” diye konuştu.