Menderes Belediyesi’ne yapılan yolsuzluk soruşturması kapsamında görevden alınan Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın yerine başkanvekilinin belirlenmesi için dün meclis üyeleri sandık başına geçti. Seçim gününe kadar adayların netleşmediği süreçte CHP’nin adayı olarak kulislerde ağırlıklı Başkan Yardımcıları Mustafa Akın ve Erkan Özkan’ın adı geçiyordu. 
Seçim günü adayını duyuran CHP, Erkan Özkan isminde karar kıldı. Bu durum sonrası partisinden ve başkan yardımcılığı görevinden istifa edeceği konuşulan Mustafa Akın, söylentileri açıklığa kavuşturdu.



‘AİLEM İSTEMİYOR’
Sosyal medya hesabından istifasını duyuran Akın, “Arkadaşlar; aile meclisim ile yaptığımız toplantıda, ailemden bir tek kişi bile siyasete devam etmemi istemiyor, bu sebeple Menderes Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevimden istifa ediyorum. İncir çekirdeği kadar hakkım kime geçtiyse hakkımı helal ediyorum… Sizlerin de bana hakkını geçtiğini düşünüyorsanız lütfen hakkınızı helal edin. Meclis üyeliğim bağımsız olarak devam edecektir. Kalın sağlıcakla” sözlerini kaydetti. Öte yandan dünkü seçimlerde Akın’ın partisinden de istifa ettiği kulislerde konuşulanlar arasındaydı.