Haber/ Özge GÜNERKEN

Seferihisar’ın Düzce Mahallesi Çevrekent Sitesi’nde yaşayan hayvanseverler, geçtiğimiz günlerde bir eylem gerçekleştirerek bölgede yaşanan zehirleme olaylarına, sahipli ve sahipsiz hayvanları besledikleri için kendilerine yapılan tehdit ve baskılara isyan etti. SEHAYDER’in öncülüğünde gerçekleştirilen eyleme hem ilçe genelinden hayvan hakları savunucuları hem de sitenin mağdur sakinleri katıldı.

Komşuluk hukuku vurgusu

SEHAYDER Başkanı Fevziye Özkan tarafından yapılan basın açıklamasında hem söz konusu iddialar gündeme getirildi hem de hayvanların ve hayvanseverlerin yasalar çerçevesinde sahip oldukları hakların altı çizildi. Özkan, şu ifadeleri kullandı: “Evde ve bahçede bakılan sahipli ve sahipsiz hayvanlar için sitenizde yaşayan bazı komşular tarafından sürekli olarak rahatsız edilen, taciz noktasına varan davranışlara muhatap olan; 2018 yılında sitenizde yapılan insanlık dışı zehirlemeler ve şimdilerde zehirleme tehditlerinin olması nedeniyle hayvan besleyen site sakinlerinin şikâyeti üzerine bu basın açıklamasını yapma gereği doğmuştur. Önceliğimiz ve samimi temennimiz, komşular ile insani boyutta ve komşuluk hukuku içinde bu sorunların çözülmesidir.”

Özkan daha sonra 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ile TCK kapsamında yer alan maddeleri açıkladı. Ayrıca mahkemeler tarafından hayvan haklarını ve hayvanseverleri koruyan emsal kararları da dikkate sundu. Açıklamanın sonunda tüm sorunların çözümü için kısırlaştırma seferberliği ile üremenin kontrol alt