57'inci Alaya Vefa Yürüyüşü, Kocadere kamp alanı'ndan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun katılımıyla başladı.

Yürüyüş öncesinde ise sahurda 57'inci alayın son yediği yemek olan "buğday çorbası" ikram edildi.

Saat 7'de başlayan 5 kilometrelik yürüyüşe yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Yürüyüşte Çanakkale kara zaferinin 107' nci yılına ithafen 107 metrelik Türk bayrağı da açıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen 57'nci Alay Vefa Yürüyüşü programı, Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Eceabat ilçesinde bulunan Konuk Evi'nde saat 04.00'te başladı. Yürüyüş öncesinde, sahur vakti katılımcılara, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından, tümü şehit düşen 57'nci Alay askerlerinin son yemeği, kırık buğday çorbası dağıtıldı.

ANZAK KOYU'NDA GELENEKSEL "ŞAFAK AYİNİ"

Çorba dağıtımı sırasında konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Çanakkale Savaşları'nın 107'nci yılında 57'nci Alayı yad etmek üzere Vefa Yürüyüşü için bir aradayız. Çanakkale Ruhunu, 57'nci Alay'ın o fedakarlığını diri tutmak, önemli misyonlarımızdan bir tanesi. Nasıl Sarıkamış'ta, Zafer Tepe'de, Dumlupınar'da var isek, ülkemizin dört bir yanından gelen gençlerimizle birlikte her yıl 57'nci Alay Vefa Yürüyüşünde bir aradayız. Bu ruhu diri tutma ve kutsal emaneti yarınlara güçlü bir şekilde taşıma adına buradayız" dedi. 

'Gençlerimizin tarih bilincini, vefa duygusunu diri tutma adına buradayız' diyen Kasapoğlu, "Ramazan'ın ruhuna uygun bir buluşmayı  gerçekleştiriyoruz. Az önce sahur ikramımızı gençlerle birlikte paylaştık. Biraz sonra yürüyüşümüze başlayacağız. Hakikaten ecdadımızın bize emanetini hem güçlü bir şekilde yarınlara taşıma adına onun bilinci ile yaşamaya gençlerimiz ile birlikte devam edeceğiz. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, Çanakkale'nin tüm kahramanlarını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle, minnetle yad ediyorum" diye konuştu.

YÜRÜYÜŞ SABAH NAMAZIYLA BAŞLADI

Çorba ikramından sonra, çifte sela ve ezan okundu. Daha sonra Bakan Kasapoğlu ile gençler, birlikte sabah namazı kılıp yürüyüşe geçti.