2012 yılından bugüne faaliyet gösteren bakımevi, ilçe genelinde sokak hayvanlarının bakım ve tedavilerini yaparken barınma ve kısırlaştırma imkânı da sağlıyor.

Karaburun Belediyesi’nin 5199 sayılı Hayvanları Koruma Yasası’nın verdiği yetkiye dayanarak, olanakları ölçüsünde en iyi hizmeti sunmaya çalıştığını kaydeden Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, HAYTAP ve HAYTAP üyesi olan Karaburun Evsiz Canlılar İçin Derneği’nin verdiği desteğin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Yazlıkçılara evcil hayvan uyarısı

Erdoğan; Karaburun Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi mevcut fiziki şartlarının yetersiz kaldığını belirterek, Kösedere Köyü’nde inşası süren Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin kısa süre içinde hizmete alınacağını söyledi.

Karaburun’da geçici olarak sahiplenilen kedi ve köpeklerin pek çoğunun, yaz mevsiminin bitmesi ile sokaklara terk edildiğini hatırlatan İlkay Girgin Erdoğan, şöyle devam etti:

“İlçemizin en büyük sorunları arasında, yaz sonunda sokaklara terk edilen çaresiz durumdaki hayvanlar geliyor. Yurttaşlarımızdan ricamız, can dostlarımızı kendi evlatları gibi görmeleri ve evlerine dönerken sokaklara terk etmemeleri...Yeni Bakım Merkezi’miz açıldığında, can dostlarımıza çok daha uygun ve sağlıklı koşullarda hizmet vereceğiz. Ancak sokaklara terk edilen hayvanların sayısı, hizmet kapasitemizin çok üzerinde. Hayvansever vatandaşlarımızdan satın almak yerine can dostlarımızı barınak ve bakımevlerinden sahiplenmelerini rica ediyoruz. ”

Hayvan Hakları Federasyonu Basın Sözcüsü Şule Baylan da, Karaburun Belediyesi Veteriner Hizmetleri’nin görevini çok başarılı şekilde yerine getirdiğini belirterek “HAYTAP olarak kısıtlı şartlara rağmen bu kadar özveri ile hizmet veren belediyemizin maddi manevi her zaman yanındayız.” dedi.