Haber/ Gökçe ADAR

Aliağa Belediyesi'nden işten çıkarılan işçiler, Aliağa Demokrasi Meydanı'nda çadır kurarak direniş başlatmışlardı. Çadırda, 224 gündür direnen işçiler, direniş çadırını kaldırdı. Yapılan basın açıklamasında, “2019 yılının Mayıs ayından bu yana Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Cumhur İttifakı partileri eliyle Aliağa’da eşi görülmemiş bir sosyal cinayet işlenmektedir. Bu cinayetin mağdurları olan biz, Aliağa Belediyesinin emektar işçileri, aylardır direniyoruz. Açlıkla terbiye edilmek istendik, hak ettiğimiz son maaşlarımız aylarca hesabımıza yatmadı ama yılmadık yine direndik. 40 derece sıcağın altında, yağmurda ve çamurda da asla pes etmedik ve direndik. Kanser olduk hayatımızı kaybettik ve ama yine direndik yine direndik. Dostun desteğiyle düşmana inat yılmadık direndik” denildi.

İade kararları verilecek

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Gönül isterdi ki, atılan bütün işçiler bizimle ve sendikamızla birlikte hareket etsin, direnişi seçsin ama öyle olmadı fakat biz kaç kişi kalırsak kalalım yine direndik, yine pes etmedik. Onursuzca dayatılan protokolleri bir yana iterek, işe iade davalarımızı açtık. Bütün işe iade süreçlerinin dört ayda tamamlanması gerekirken, ilk duruşmalarımız altı ay sonraya atıldı, yine direndik yine alanlarda olduk. Biz inanıyoruz ki; er ya da geç, haklılığımız mahkemelerce de tescil edecek ve işimize iade yönünde kararlar verilecek.”

İşçiler, mücadeleden geri durmayacaklarını da ifade ederek, “Şimdi yeni bir yıla yeni umutlarla giriyoruz. Aliağa Demokrasi Meydanının sembolü haline gelen direniş çadırımızı sonlandırıyoruz ama mücadeleden asla geri durmayacağız. Meşru ve demokratik yollardan kanuni haklarımızı peşinde koşmaktan vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.