Haber/Didar DEMİRCİ
19 milyon TL karşılığında ana hizmet binasının hurda karşılığı yıkım ihalesini alan Nermanoğlu Altyapı Kentsel Dönüşüm Petrol Ürünleri Akaryakıt Madencilik Geri Dönüşüm Tesisi İşletmeleri firmasının iş makineleri bu sabah çalışmaya başladı.



Bina ve çevresinde yıkım için önlem alınırken, yıkıma kaplamalardan başlandı. 90 gün sürmesi beklenen yıkım boyunca çevrenin toz ve gürültü kirliliğinden etkilenmemesi için ekstra önlem alınması bekleniyor. Öte yandan firmanın binanın iç duvarlarını daha önceden yıktığı ve binayı iskelet haline getirildiği öğrenildi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer deprem sonrası 'Bir arkadaşımın bile o binada çalışmasını istemiyorum' dediği hizmet binasını yerine İzmir Hükümet Konağı'nın benzeri bir bina yapılması planlanıyor. Büyükşehir yeni bir proje yarışması dahiline bu binayı hayata geçirecek

1982 HİZMETE GİRMİŞTİ. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası'nın projelerine 1966 yılında açılan “Mimari Proje Yarışması” ile  başlamış, inşaat iki darbe birden görmüştü. 1982 yılında hizmete girebilen bina, döneminin en teknolojik yapılarından biriydi.