Kötü koşullarda ölümüne çalıştırılan fayton atlarının sesini hayvanseverler duyuracak. Bugün saat 12.00'de İstanbul Büyükada'da eylem düzenlenecek.

Fayton atlarının yaşadığı zulümün bitmesi için uzun yıllardır mücadele veren hayvanseverler bugün konuyu bir kez daha kamuoyunun gündemine taşıyacak. Fayton atlarının, onları ölüme sürükleyen kötü koşulları belgesellere bile konu olan İstanbul Büyükada'da, saat 12.00'de bir araya gelecek olan hayvanseverler konuşamayan atların sesi olacak ve hep bir ağızdan “Atlara özgürlük” diyecek.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) öncülüğünde toplanacak olan grup, özellikle fayton sefasını tercih eden insanların vicdanlara şöyle seslenecek:

ATLARA KULAK VER


“Dinle, o nal sesleri hüzünlü bir hayatın kederidir, o kişneme bir imdat çağrısıdır ve o gözler bir çaresizliğin bakışıdır. Sen her seferinde geriye döndün, bir gün o dönmeyecek. Ve sen farkında bile olmayacaksın yerine bir başka atın geldiğini. Ama o bilecek, gidenin ölümünde senin de payının olduğunu. Bütün bunları görmek ve bilmek için, çok fazla çabaya gerek yok. Vicdanına sor, o bile yeter. Her şey sevmekle başlar, sevginde onlara da yer ver. Atlara kulak ver!”
Eylemde ayrıca hem atlar hem de faytoncular için çözüm olabilecek “Akülü Fayton”lar hakkında da bilgi verilecek.