Geçtiğimiz haftalarda korona virüs testinin pozitif çıktığı açıklanan İngiltere Başbakanı Boris Johnson hastaneye kaldırılması ardından yoğun bakıma alındı.

Johnson, salgının ilk günlerinde olayı haifife almış ve virüsün etkilediği hastalarla el sıkışıp temas etmişti.

Hastaneye kaldırılan İngiltere Başbakanı Johnson'ın ofisinden yapılan ilk açıklamada, “Doktorunun tavsiyesi üzerine Başbakan, testler için hastaneye kaldırıldı. Koronavirüs testi pozitif çıktıktan 10 gün sonra halen inatçı koronavirüs semptomları göstermeye devam ettiği için, tedbir amacıyla bu adım atıldı” ifadeleri kullanılmıştı.

theguardian.com'un haberine göre Johnson'un bir buçuk saat kadar kısa bir süre önce yoğun bakım ünitesine taşındığı anlaşılıyor.

Habere göre karar, Başbakan'ın tıbbi ekibi tarafından Pazartesi günü durumu kötüleştikten sonra verildi. Başbakanın bilinçli olduğu ve havalandırmaya ihtiyacı olması durumunda bir önlem olarak taşındığı söylendi. Kaynaklara göre İngiltere başbakanı Boris Johnson'un durumu kötüleştikten sonra yoğun bakım ünitesine taşındığını söylendi. 

Pazar akşamından beri başbakan, kalıcı koronavirüs semptomları ile kabul edildikten sonra Londra'daki St Thomas Hastanesi'ndeki doktorların bakımı altında.

Bu öğleden sonra başbakanın durumu kötüleşti ve sağlık ekibinin tavsiyesi üzerine hastanedeki yoğun bakım ünitesine taşındı.

Başbakan, ilk dışişleri bakanı Dışişleri Bakanı Dominic Raab'dan gerektiğinde kendisine vekalet etmesini istedi.