Birlik Sağlık Sen'in 1. Olağan Genel Kurulu'na, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, AKP İlçe Başkan yardımcıları, BASK İzmir İl Başkanı Adnan Sarısayın, Bağımsız Yerel Hizmet Sendikası Genel Başkan yardımcısı Reşat Bozat katıldı. Açılış konuşmasını yapan Ahmet Doğruyol, kısa süre önce kurulmuş olan sendikanın üye sayılarının 900'ü geçtiğini, İzmir'de iki hastanede yetkili sendika olduklarını söyledi. Memur sendikacılığında yaşanan sıkıntıları anlatan Doğruyol, sendikaların siyasi partilerin kontrolünde olmaması gerektiğini ifade etti.

'Mücadeleden vazgeçmeyeceğiz'

Sendikayı neden kurduklarını anlatan Doğruyol, hakkın, hukukun, adaletin ve liyakatin üstünlüğünü tesis edebilmek için mücadele edeceklerini, her zaman, her zemin ve şartta doğruya doğru, yanlışa yanlış diyebilmek için, hiçbir çalışanımızı, vatandaşımızı dilinden, dininden ırkından mezhebinden, meşrebinden, siyasi görüşünden dolayı ötekileştirmeyeceklerini, kırmızı çizgilerinin Türkiye'nin birlik ve bütünlüğü olduğunu vurguladı. Doğruyol, pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının yalnız bırakıldığını, pandemiden hayatını kaybeden sağlık çalışanlarında illiyet bağının aranmasının abesle iştigal olduğunu ifade etti. Şehir hastanelerinin yapılış şeklinin ve fiziki şekillerinin hizmet sunumuna uygun olmadığını ifade eden Doğruyol, sağlıkta şiddet yasasının halen çıkmadığını, 3600 ek gösterge probleminin halen çözülmediğini vurguladı. Mücadeleden hiçbir zaman vazgeçmeyeceklerini ifade eden Doğruyol, delegelere ve katılımcılara teşekkür ederek sözlerine bitirdi.

Söz alan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, pandemide hayatını kaybeden sağlık çalışanlarına ŞEHİT statüsü verilmesi için İYİ parti olarak TBMM’ne teklif verdiklerini reddedildiğini ifade etti. Kurulda, Ahmet Doğruyol'u Genel Başkan seçilirken, Genel Başkan Yardımcısı Aile Hekimi Murat Kalaycıoğlu oldu. Yönetim Kurulu'nda ise Hemşire Seray Şahin, Labaratuar Teknisyeni Ahmet Gümüş, Hemşire Fatma Aktürk, Hemşire Sultan Karagöz ve Hemşire Serpil Yıldırım yer aldı.