Bayraklı Müftülüğü tarafından şimdiye kadar 470 gıda kolisi ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı. Yardım kolilerini dağıtımı aşamasında ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret eden Bayraklı Müftülüğü çalışanları, birçok evde yiyecek bir şey olmadığı, buzdolabı, çamaşır makinesi, halı gibi zorunlu ihtiyaçlardan mahrum olduklarını tespit etti.

Ev tutuldu kiraları ödendi

Gıda yardımı sırasında ziyaret edilen evlerde kalan vatandaşların çoğunun işsiz olduğu, salgın sürecinde 1 yaşındaki bebekleri ile sokakta kalan aileler dahi olduğu görüldü.

Bayraklı Müftülüğü Çalışanları gördükleri tablo karşısında yardım kapanyasını genişleterek, 10 ailenin 2 şer aylık kirası ödenirken, 3 aileye yeni ev tutup 1'nin 1 yıllık, 2 sinin 6 aylık, 3'ünün 5 aylık kiralarını peşin ödendi. Evlerin içi ihtiyaç duyulan malzemeler ile donatıldı. Bu ailelerin çoğunun ödeyemedikleri elektrik ve su faturaları ödendi.

Bayraklı Müftü Vekili Hasan Övmek, bu süreçte her gün aralıksız sahada olan çalışanlarından Faruk Orbeyi,Fettah Güler, Halil İbrahim Alpkılıc ve Şengül. Duran ile Bu personerimize her türlü  maddi ve manevi destek sağlayan Elmas Şen, Ayşe Çeper, Asli Karakoc, Kadir Dumlupınar Beytullah Anar ve Abdulkadir Sabancı'ya teşekkür etti.