Geçtiğimiz hafta Aliağa'da bir öğretmenin hayatını kaybettiği kaza sonrası Eğitim İş açıklama yaptı. Kazanın yaşandığı yolda denetim isteyen sendika üyeleri, aksi halde eylem yapacaklarını ifade etti.

Geçtiğimiz hafta İzmir'in Aliağa ilçesinde otomobil ile kamyonun çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetmiş, 1 kişi yaralanmıştı. Yaşamını yitiren Hatice Aşık Binali’nin evli ve 1 çocuk annesi olduğu, 80. Yıl Lisesi’nde öğretmenlik yaptığı öğrenildi. Yaralı kurtulan Sezen Ermiş K.’nin ise yoğun bakımdaki tedavisi devam ediyor. Eğitim İş Sendikası Aliağa Temsilciliği ise meydana gelen kaza hakkında basın açıklaması yaptı.

MELİH ANNESİZ KALDI


Yaşananların kazadan öte bir cinayet olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Tüm trafik kurallarını hiçe sayan bir kamyon şoförü kırmızı ışıkta geçmiş, kreşe çocuğunu almaya giden Hatice öğretmenimizi aramızdan alarak 5 yaşındaki Melih yavrumuzu annesiz bırakmıştır. Öte yandan Sezen öğretmenimizi de belki de uzun süre yatmak zorunda bırakacak şekilde yaralamıştır. Aliağa kamuoyu çok iyi bilmektedir ki bu yol, bu kavşak daha önce de çok canlar almış; kimilerini annesiz, kimilerini babasız, kimilerini de evlatsız bırakmıştır. Ağır tonajlı araçların tüm trafik kurallarını hiçe sayarak, hiçbir ışık ihlaline uymayarak adeta ölüm saçtığı bu yol, önlemlerin yetersizliğinden dolayı tehlike saçmaya devam etmektedir” denildi. Açıklamada yol üzerinde birçok kreş ve okul olduğuna, Yalı mahallesi sakinlerinin şehir merkezine ulaşmak için kullanabilecekleri tek yolun bu cadde olduğuna ve yol üzerinde herhangi bir denetim mekanizmasının bulunmadığına dikkat çekildi. Cezaların caydırıcı olmamasının da ağır tonajlı araç şoförlerini kurallara uymama konusunda cesaretlendirdiği belirtildi.

TRAFİĞE KAPATIRIZ


Eğitim-İş'in açıklaması şöyle sonlandı: “Yetkililerden talebimiz Plajlar Mevkii olarak bilinen kavşaktan başlayarak Aliağa'nın çıkışında yer alan Petkim kavşağına kadar devam eden yaklaşık 7 kilometrelik yol üzerinde bir Elektronik Denetleme Sistemi kurulsun. Yıllardır her eylemimizde dile getirdiğimiz hastane sorunu bu elim olayda yine kendisini gösterdi. Hastane daha donanımlı olsaydı araçtan yaralı çıkarttığımız Hatice öğretmenimiz belki bugün aramızda olacaktı. Araçtan ağır yaralı çıkarttığımız Sezen öğretmenimizin Çiğli Bölge Hastanesi'ne sevk edilebilmesi için İzmir'den tam donanımlı ambulansın yaklaşık 1 saatte gelmesi, Aliağa Devlet Hastanesi'nin içler acısı halini daha net gözler önüne sermektedir. Her gün yüzlerce öğrencinin, Yalı Mahallesi sakinlerinin kullanmak zorunda kaldığı bu yolda daha ciddi önlemler istiyoruz, başka Hatice öğretmenler ölmesin, başka Melih'ler annesiz kalmasın istiyoruz. Bu çağrımıza kulak verilmediği takdirde bir oturma eylemiyle yolu trafiğe kapatmak da dahil büyük eylemler yapacağımızı yetkililerin bilmesini istiyoruz.”