İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Üyesi, Gazeteci Yazar Barış Kudar, düzenlenen veda töreni ile sonsuzluğa uğurlandı. Dün yaşamını yitiren Gazeteci Kudar için üyesi olduğu İGC merkezi önünde veda töreni düzenlendi.
Törene, Kudar'ın kızları Dize Kudar, Ezgi Kudar Eroğlu, eşi Gülderen Kudar, kardeşi Hürcan Kudar'ın yanı sıra CHP İzmir Milletvekili, İGC Onursal Başkanı Atilla Sertel, İGC Başkanı Misket Dikmen, İGC Başkan Yardımcısı Tayfur Göçmenoğlu, İGC Genel Sekreteri Kenan Çimen, Yönetim Kurulu üyeleri Dilek Gappi, Murat Attila, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şube Başkanı Halil Hüner, Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şube Başkanı Murat Demircan, Eski Eski CHP İzmir Milletvekili Hakkı Ülkü, Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Başkanı Aydın Buğra İlter, Kudar'ın dostları ve gazeteci arkadaşları katıldı.
Törende konuşan Kudar'ın kızı Ezgi Kudar Eroğlu da, Barış Kudar'ın çok iyi baba, çok iyi eş, çok iyi bir dede olduğunu anlatarak, “İnsanlar hep onun arkasından iyi konuşuyor duyuyorum iyiki onun kızı olmuşum” diye konuştu.
İGC Başkanı Misket Dikmen, Kudar'ın “incelikler insanı” olduğunu belirterek, “Çok zarif bir insandı. Onu yazılarından tanıdım. Yazılarından çok şey öğrendim. Geçen hafta onu ziyarete gitmiştim. Gözlerimizle kucaklaşabilmiştik. Onu saygı ile uğurluyorum” dedi.
CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel de, son dönemde basın camiasının çok genç kayıplar verdiğini anımsatarak, “Vecdi Altay, Füsun Çağlar şimdi de Barış Kudar. Çok genç aramızdan ayrılıyorlar. Vakitsiz kayıplar bunlar. Çok iyi bir ekonomi muhabiri, çok iyi bir gazeteciydi. İyi bir iz, güzel anılar bıraktı. Toprağı bol olsun. Işıklar içinde yatsın” derken TGS İzmir Şube Başkanı Halil Hüner de, Kudar'ın TGS'ye emek vermiş bir gazeteci olduğunu anlattarak, “Çok iyi bir gazeteci çok iyi bir insandı. Karıncayı bile incitmezdi. Kalbimizde bu iyiliği ile iz bıraktı. Minnetle saygı ile anıyor, uğurluyorum” diye konuştu.
Törende, gazeteci dostları da, Kudar ile ilgili anılarını ve duygularını paylaştı.
Kudar'ın cenazesi Narlıdere Cemevi'nde yapılan törenin ardından Narlıdere Yukarı Köy Mezarlığı'nda toprağa verildi.