Haber/ Özge GÜNERKEN

Geçtiğimiz hafta Can Dostlarımız sayfasının manşetinde yer alan, barınakta ölmek üzereyken bulunarak kurtarılan Şopen bebeğin hikayesi İzmirli hayvanseverleri duygulandırmıştı. Karşıyaka’da bulunan Mavibahçe AVM’de hafta sonunda gerçekleştirilen Sivil Toplum Buluşması’na katılan HAYTAP standının sürpriz konuğu Şopek bebek oldu. Sevimli yavrunun stantta olduğunu duyan koştu.

Sevgi kuyruğu

İki gün süren etkinlik boyunca yüzlerce İzmirlinin kucağında sevgiye doyan yavru köpeğin adeta barınak canlarının sesi haline geldiğini söyleyen HAYTAP İzmir Temsilcisi Meral Örüç, “Şopen bebeğe büyük ilgi vardı. Zaman zaman onu sevmek isteyenler standımız önünde kuyruklar oluşturdu. Özellikle çocuklar bol bol Şopen bebeği sevdi. Bu tip hikayeler, farkındalığımızın artması açısından da çok önemli. Umarım biraz daha büyüdükten sonra Şopen bebeğimize ömürlük ve sevgi dolu bir yuva bulabiliriz. Ve umarım onun sayesinde birçok can daha barınaklardan sıcak yuvalarına kavuşabilir” dedi.

Öte yandan Sivil Toplum Buluşması etkinliğinde İzmir'deki 90'a yakın sivil toplum kuruluşu bir araya geldi. STK'lar ziyaretçilere faaliyetleri hakkında bilgi verirken, ürünlerini de tanıtma fırsatı buldu.