İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bir süredir İzmirli vatandaşın gündemini oluşturan ve tepki çeken İZBAN'ın 15 Şubat'ta uygulamaya sokacağı Artı Para sisteminin en doğru sistem olduğunu savundu. Bornova Belediyesi'nin bünyesinde yayın yapan Bornova Web TV'de konuşan Aziz Kocaoğlu, “Ulaşım desteklensin ama her şeyin bir sınırı vardır. Gittiğin kadar öde tarifesinin daha adil, daha doğru, daha hakkaniyetli olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“Desteklemenin de bir sınırı var”


Bornova TV’deki Kent Gündemi adlı programa katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu İZBAN’da 15 Şubat’tan itibaren uygulanacak ‘artı para’ sistemine ilişkin fikrini açıkladı.
Kocaoğlu, “Aliağa-Menderes, Aliağa-Selçuk oldu. Yarın da Bergama’ya gidecek, belki Kınık’a gidecek. 136 kilometreyi bugün tek biletle gitsin iddiasında bulunmak doğru değil. Bu işin adaleti var. Bizim yolcumuzun büyük bölümü Şirinyer ve Çiğli istasyonu arasında. Onları etkileyen bir şey yok. Büyük bir bölüm yükleyecek sonra geri kesilecek. Ödeyecekleri 2.86 TL’dir. Aynı ücrettir. Efendim 136 kilometreyi de aynı ücretle gitsin demek ne TCDD ne İzmir Büyükşehir Belediyesi açısından doğru değil. Metropolde aynı gidiyor. Burada bir zam söz konusu değil. Bunu İstanbul ve Ankara’yla kıyaslandığında İzmir’dekinin ne kadar ucuz olduğu görülecektir. Ev kiralarının yüksekliğinden dolayı daha uzak semtlerden ev alan ya da kiralayan vatandaşlarımıza destek olmak için 90 dakikayı çıkardık. 25 kilometrenin ötesinde cüzi de olsa bir para almak işin doğasındadır. Sadece lokomotiflere ödediğimiz para dünya paradır. Ulaşım desteklensin ama her şeyin bir sınırı vardır. Gittiğin kadar öde tarifesinin daha adil, daha doğru, daha hakkaniyetli olduğunun ve hizmetin daha adil dağıtıldığının bilinmesi taraftarıyım. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCCD’nin köşeye sıkıştırılmasının doğru olmadığını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

İzmirliler karşı çıkıyor


İZBAN'ın 15 Şubat günü hayata geçireceği yeni sistem için İzmir'de vatandaşlar ve çeşitli sivil toplum kuruluşları imza kampanyaları başlatmış, TMMOB İzmir Şubesi de kararın yanlış olduğunu belirterek iptal edilmesini istemişti.