Haber/ Murat ERVİN

9 Eylül Gazetesi'nin gündeme getirmesi üzerine İzmir Valiliği'nin ve kentteki iş dünyası temsilcilerinin de desteğiyle doğuştan iki kulağı olmayan dört yaşındaki Alperen Çelik'in tek kulak ameliyatı için gereken 100 bin doların toplandı. 5 Şubat'ta operasyon için ABD'ye gittiklerini söyleyen Alperen'in annesi Funda Çelik, “Özel bir kulak enstitüsü kliniğini olan California Ear Institute'de Alperen'in doğum günü olan 8 Şubat'ta operasyon gerçekleşti. Ameliyata giren doktorlardan John Reinisch, 3 boyutlu yazılar kullanılarak doku çoğaltma yoluyla yapılan dış kulağın estetik açıdan güzel durması için çalışırken diğer doktorumuz Joseph Roberson ise bu kulağın içerideki kanallarla bağlantısını sağladı” dedi.

DESTEKÇİLERE TEŞEKKÜR

Ameliyat sonrası Alperen'in duymaya başladığını ve seslere tepki verdiğini söyleyen Çelik, “İlk hafta kulağa bir tıpa yerleştirildi. Sonraki hafta tıpa çıkarılarak her gün testler ve kontroller yapıldı. Alperen'e doğum gününde kulak hediye eden ve annesinin sesini ilk kez duymasına vesile olan Valimiz Yavuz Selim Köşger başta olmak üzere, İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli ile tüm hayırseverlere çok teşekkür ederim” diye konuştu.


SIRADA İKİNCİ KULAK VAR

İzmir'e 15 Mart'ta döneceklerini ardından diğer kulağı için de yardım kampanyasını başlatmak istediklerini kaydeden Çelik, şu ifadeleri kullandı: “Sayın Valimiz Köşger'e hem teşekkür etmek hem de ikinci kulağının kampanya izni için ziyaret etmek istiyoruz. Çünkü ikinci kulağı için tekrar 100 bin dolar toplanması gerekiyor. İkinci ameliyat için, ilk ameliyatın üstünden en az 6 ay geçmesi gerekiyor. Tek kulağı olduğunda bile en azından oğlumun benim sesimi duyması, tepki vermesi, yüzünün gülmesi bizlere büyük mutluluk veriyor.”

3D yazıcıda yapıldı

Kulak delikleri açılan ve dış kulak yapılan Alperen'in herhangi bir zihinsel rahatsızlığı olmadığını kaydeden Funda Çelik, “Dünyada nadir görülen ve doğuştan gelen 'microtia’ hastalığının sebebi bilinmiyor. Bu rahatsızlıkta iç kulak, kanallar ve delikler mevcut değil. Bunların yanı sıra sağ kulaktaki kemikçikler de olmuyor. Ameliyat öncesi kullandığımız bir işitme cihazı vardı ama bu da gerçek sesleri değil, elektronik sesi veriyor. Sesleri bilmediği için de Alperen konuşamıyordu. İç kulakları sağlam olduğu için kulak delikleri açılarak, kulak zarı ve 3 boyutlu yazıcıda yapılan kulak yerleştirmiş oldu” dedi.