Haber/ Gökçe Adar

DİSK Ege Bölge yetkilileri, Aliağa Belediyesi'nden atılan işçiler için imza kampanyası başlattı. Sendika yetkilileri, “Aliağa Belediyesi'nin işçi düşmanlığını kamuoyuna sunacağız” dedi

Belediyesi’nde işten çıkarılan 200’e yakın işçinin geri dönmesi için DİSK Ege Bölgesi yetkilileri imza kampanyası başlattı. Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi, Konak Meydanı Kemeraltı girişi, Karşıyaka İZBAN Durağı, Konak YKM önü, Bornova metro durağı önü, Balçova ve Buca merkezde imza stantları kuruldu. DİSK (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu) Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Aliağa'da işten atılan işçiler ile ilgili kamuoyu oluşturmak için imza kampanyası başlattık. İzmir'de hareketliliğin fazla olduğu bölgeye on tane imza standı açtık. Amacımız, her stantta 100 bin imza toplayarak 1 milyon imzayı yetkililere göndermek. Biz, bu duyarsızlığa bir ses olmaya çalışıyoruz. Kamuoyu oluşturarak, DİSK'in ve Genel İş'in genel başkanlarının da katılacağı büyük bir etkinlik düzenleyeceğiz” dedi.

Sarı, Aliağa Belediyesi'nde yolsuzlukların olduğunu dile getirerek, “Aliağa Belediye Başkanı istediğimle çalışırım istediğimle çalışmam diye bir şey söylemişti. Belediye başkanları hizmet için gelmiştir. İşçileri atmak için veya içkili restoranları kapatmak için değil. Cumhur İttifakı'nın Belediye Başkanı olan Aliağa Belediyesi'nin gerçek yüzünü ve işçi düşmanlığını tüm kamuoyuna takdim edeceğiz” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Aliağa Belediyesi yetkilileri, Aliağa Belediyesi Personel A.Ş.'de 179 işçi işten çıkarmıştı. Genel İş İzmir 5 No'lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, yaşanılan durumu toplu iş çıkarımı olarak nitelendirerek, “Bir aydır, işçi kıyımı devam ediyor. 30 kişiden sonrası toplu işçi çıkarımı olarak geçiyor. İşçilere sunulan gerekçelerde kasıtlı bir durum var. Bu çok bariz ortada” demişti.

Aliağa Belediyesi'nden işten atılan işçiler, Demokrasi Meydanı’nda direniş çadırları kurmuş, çalışan işçiler de iş durdurma kararı alarak yaşanılan durumu protesto etmişti.