Haber/ Gökçe ADAR

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikasında örgütlü Buca Belediyesi işçileri, Aliağa Belediyesi'nden çıkarılan 179 işçinin geri alınmasına yönelik basın açıklaması yaptı. Mesai bitimi sonrasında toplanan belediye işçileri, Aliağa işçilerinin yalnız olmadığını hatırlattı. “Aliağa İşçisi Yalnız Değildir” pankartı açan işçiler, tüm işçiler için mücadele çağrısı yaptı. Basın açıklamasını okuyan Buca Belediyesi Genel-İş İzmir 5 No'lu Şube'ye bağlı Buca Belediyesi İşyeri Temsilcisi Serdar Gökhan, 179 işçinin Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar tarafından “teknolojik gelişme, bütün şehir yasası ve ekonomik yetersizlik” bahaneleriyle işten atıldığını söyledi. Gökhan, “Aliağa bugün borç batağı içerisindeyse bunun sorumlusu biz çalışanlar değiliz. Belediyenin gelir, giderleri, yapılan harcamalar, satılan arsalardan sağlanan kazançlar, kiralık araçlara ödenen fahiş tutarlar şeffaf bir şekilde halka açıklanırsa bunu herkes görür. Satılan onca belediye arsasına rağmen borç yükü 35 milyon liradan 250 milyon liraya çıktıysa, ortada kötü bir yönetim vardır demektir. Ve şu bilinmelidir ki; belediyeyi biz yönetmedik, bizler sadece verilen görevleri yerine getirdik. Aliağa halkına hizmet ettik” diye konuştu. İzmir'deki tüm işçilere seslenen Gökhan, “Biz, hepimiz emekçiyiz. Aliağa işçisi yalnız değildir” dedi.

Ne olmuştu?

Aliağa Belediyesi yetkilileri, Aliağa Belediyesi Personel AŞ'de 179 işçi işten çıkarmıştı. Genel İş İzmir 5 No'lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, yaşanılan durumu toplu iş çıkarımı olarak nitelendirerek, “İki aydır işçi kıyımı devam ediyor. 30 kişiden sonrası toplu işçi çıkarımı olarak geçiyor. İşçilere sunulan gerekçelerde kasıtlı bir durum var. Bu çok bariz ortada” demişti.

Aliağa Belediyesi'nden işten atılan işçiler, Demokrasi Meydanı’nda direniş çadırları kurmuş, çalışan işçiler de iş durdurma kararı alarak yaşanılan durumu protesto etmişti. DİSK'e bağlı sendikaların İzmir Şube temsilcileri ise, İzmir'in birçok bölgesinde imza kampanyası başlatmış, Aliağa Belediye işçilerinin işlerine geri alınması gerektiğini ifade etmişti. Sürecin anlaşarak bitmesini istediklerini belirten Genel- İş Sendikası İzmir 5 No'lu Şube Sekretesi Deniz Şahin Gümüştekin ise,“Bizler yaşananlara rağmen hala köprüleri atmış değiliz. Diyolog ve konuşma ile sorunların çözüleceğini düşünüyoruz. Sendikamız, işçilerin mutluluğu ve sorunlarının çözümü için her türlü desteğe hazırdır” ifadelerini kullanmıştı.