Haber/  Gökçe ADAR

İki aydır Aliağa Demokrasi Meydanı’nda direnişlerine devam eden Aliağa Belediyesi işçileri işlerine geri dönebilmek için başlattıkları direnişte, Mayıs ayı hak edişlerini hala alamadıklarını belirtti. Hak edişlerinin ardından, kıdem ve ihbar tazminatlarını da alamayan işçiler, geçtiğimiz hafta Aliağa Kaymakamı Erhan Günay ile Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Cahit Ayan'ı ziyaret etti. Yaşadıkları sıkıntıları paylaşan işçiler, haksız bir biçimde işten çıkarıldıklarını ve son çalıştıkları ayın ödemelerinin de kendilerine yapılmadığını, bu anlamda ödemesi geçen borçlar nedeniyle bankalar tarafından arandıklarını ve evlerine ekmek almak için sıkıntı çektiklerini ifade etti. Günay’ın cevabının olumlu yönde olduğu öğrenildi. Cahit Ayan'ın da, işçilere son hak edişlerinin bir kısmını yatırmak için adım atma eğiliminde olduklarını söylediği bilgisine ulaşıldı. İşten çıkarıldığı için direnişlerine devam eden belediye işçileri ise artık bıçağın kemiğe dayandığını belirtti.

Bile bile işten çıkartıldı

Yıllardır belediyede şoförlük yapan Halil Günaydın’ın eşi İpek Günaydın ise eşi işten çıkarıldığından beri çapa işlerine gittiğini dile getirdi. İpek Günaydın, “Bizim hala maaşlarımızı ödemediler. Benim eşim 15 yıldır belediyede çalışıyordu. Son kalan maaşımızı da alamadık. 5 bin TL'ye yakın, komşumdan borç aldım. Ben iki sene önce oğlumu bıçaklı saldırıda kaybettim. Belediye başkanı Serkan Acar bu durumumuzu da biliyor. Bize 'Sen merak etme abla, herhangi bir sıkıntın olursa bana gel' demişti. Bunu dediği halde eşimi işten çıkardı. Benim eşim sabah akşam demeden çalışırdı. Bir an evvel maaşlarımızın yatmasını istiyoruz” dedi.

Direnişimiz kırılmayacak

Bir başka işçi ise ne kadar mağdur olsalar da direnişlerinin kırılmayacağını dile getirdi. Yıllardır belediyenin farklı alanlarında görev yeri değişiklikleri ve baskılarla çalıştıklarını ama yılmadan işlerine sendikalı çalışmaya devam ettiklerini aktaran işçiler, “Bizleri nice süreçlerde yıldıramadılar. Ne olursa olsun hem hak ettiğimiz ödemeleri, hem de işe iade hakkımızı kazanacağız. Bizim yıllarımızı vererek kazandığımız kadro hakkımızı böyle tek seferde silip atamazlar” diye konuştu.