Haber/ Gökçe ADAR

Diş Teknisyeni 21 yaşındaki Ali Erüs, 1949 Willys model aracı, restore ederek, Uluslararası Travel Turkey İzmir Fuarı'nda satışa sundu. Çocukluk yaşlarından itibaren klasik otomobillere ilgi duyduğunu ifade eden Erüs, yaptığı restorasyon ile aracı 1942 yılı modeline çevirdiğini söyledi. Restorasyonun 17 ay sürdüğünü anlatan Erüs, “Mesleğim aslında diş teknisyenliği ama hobi olarak klasik otomobillerin restorasyonuyla ilgileniyorum. Ankara'da bu aracı görünce heyecanlandım, çünkü çok bitik haldeydi. Kendime güvendim ve aracı satın aldım. Aileme arabayı gösterdiğimde ise bana inanmadılar. 17 ay uğraştım. Yaptığım restorasyon ile 1949 model olan aracı 1942'ye çevirdim. Bu araç; İkinci Dünya Savaşı'nda kullanılan bir araç. Ben alırken farklı modelleri de vardı ama benim için aracın manevi yönü ağır bastı. Verdiğim emeğe değdi diye düşünüyorum” dedi.

Satışa sundu

Restore ettiği aracı, Uluslararası Travel Turkey İzmir Fuarı'nda İzmir Klasik Otomobilciler Derneği'nin düzenlediği sergide 97 Bin TL'ye satışa sunduğunu söyleyen Erüs, “Dernek üyesiyim. Dernek başkanımız böyle bir sergi haberini verince çok sevindim ve katılmak istedim. Fuara gelen ziyaretçiler hem sergiye hem de benim aracıma çok ilgi gösterdiler. Klasik otomobil restorasyonu benim canımdan can alan bir şey. Böyle ilgi ile karşılanması beni mutlu ediyor. İnsanlar, eski araçları kullanmaktan korkuyor. Ancak bizim araçlarımız çok değerli ve önemli. Belki kliması, kaloriferi yok ama daha sonra yapılabilecek şeyler” diye konuştu.

Odak noktası oldu

İzmir Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı (İZKOD) Murat Akarsu ise, fuarda klasik araçların odak noktası haline geldiğini söyleyerek, “13'üncü düzenlenen fuara katılmanın sevincini yaşadık. Çok güzel geçti, yurt içi ve yurt dışından pek çok ziyaretçi ağırladık. Fuarın ilgi odağı olduk. Araçlarımızı görmeye gelen her ziyaretçi, fotoğraf çektirmek istedi. Biz de, onların bu isteğini kırmayarak, araçlarla fotoğraf çektirmelerine izin verdik. Bizim için bir tutku olan bu araçları, böyle kıymetli fuarlar bünyesinde vatandaşlara göstermekten mutluyuz” ifadelerini kullandı. Gökçe ADAR