İzmir'de erkek kuaförlüğü yapan Samet Tan, örnek alınacak bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Tan, 'Gönül Traşı' projesi kapsamında ikinci kez köylere gidip çocukları tıraş edecek.

gokce-adarİzmir Bayraklı'da kuaför dükkanı işleten Samet Tan, iki yıl önce “Gönül Traşı” adını verdiği projesiyle meslektaşlarına örnek oldu. İki yıl önce proje kapsamında İzmir'in Tire köyüne giderek, maddi durumu yeterli olmayan çocukların saçlarını kesen Tan, projenin ikincisini gerçekleştirmek için gün saydığını söyledi. İzmir Berberler Odası ve İzmir Valiliği ile protokol imzaladıklarını belirten Tan, “Bu protokol sayesinde, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yönlendirdiği okullara gidip, kız ve erkek öğrencilerin saçlarını keseceğiz” dedi.

Giysi de götürdük


Maddi durumu kötü olan ailelerin çocukları için güzel bir şeyler yapmak için yola çıktığını anlatan Tan, projeyi şöyle anlattı: “Tire'de görev yapan bir öğretmen ile iletişime geçtim. Bu kişi, hem okulda temizlik işçisiydi, hem öğretmeniydi, hem de müdürdü. Öğretmenden çocukların ihtiyacı olan giysilerin listesini istedim. Ardından sosyal medya hesabımdan bunu duyurdum. Bir anda geri dönüşler çoğaldı. Daha sonra ekip arkadaşlarım ile birlikte Tire'ye gittik. Ekip arkadaşlarım ile birlikte saçlarını kestik. Sonra bot ve montlarını giydirdik. Oyuncaklarını verdik ve evlerine uğurladık.”


Protokol imzalandı


Takipçilerinin talebi doğrultusunda ikinci proje için kolları sıvadıklarını dile getiren Samet Tan, “Bu sefer projenin boyutu büyüdü. 40 tane meslektaşım bu projede benimle yol almak istedi. Gönül Traşı 2'ye İzmir Berberler Odası Başkanı ve İzmir Valiliği'de destek olmak istedi. Bir protokol imzaladık. Bu protokol sayesinde Milli Eğitim Bakanlığı'nca belirlenen okullara gidip Gönül Traşı'nı gerçekleştireceğiz” diye konuştu. Avrupa'daki meslektaşlarının sanatçı konumunda olduğunu belirten Tan, “Berberiz dediğimiz zaman utanılacak bir iş yapıyormuşuz duruma düşüyoruz. Bunun nedeni Türk berberler. Çünkü meslektaşlarımız özen göstermiyor. Mesela, cebinden çıkarttığı çakmak ile gelen müşterisinin tüylerini yakıyor. Aynı havluyu bir çok müşteriye kullanıyor. Hijyene önem vermiyor. Eğitimini almıyor. Türkiye'de meslek markalaşamıyor” dedi.