EKONOMİ Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve yeni yıl nedeniyle ESBAŞ ev sahipliğinde özel bir davet düzenledi. Ekonomi basınının yoğun ilgi gösterdiği geceye, çok sayıda gazeteci ailesiyle birlikte katıldı.
ESBAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler, ESBAŞ Genel Müdürü Yusuf Kılıç, ESBAŞ Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Direktörü Halime Büyükyüksel, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Gappi, Ekonomi Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demircan, yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyesi gazetecilerin katıldığı gecenin açılış konuşmasını Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi Başkanı Murat Demircan gerçekleştirdi. Gazeteciliğin giderek zorlaşan koşullar altında sürdürülen bir meslek olduğuna dikkat çeken Demircan, dayanışmanın önemine vurgu yaptı. Gazetecilerin ayakta kalabilmesi için güçlü meslektaşlık bağlarına ve ortak duruşa ihtiyaç duyulduğunu belirten Demircan, ESBAŞ’a gazetecilik mesleğine gösterdiği duyarlılık ve destek için teşekkür etti. Açılış konuşmasının ardından söz alan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak, mesleğin kamu yararı açısından taşıdığı değerin altını çizdi. Duayen gazeteci Çetin Gürel ise konuşmasında, geceye katılan meslektaşlarını selamladı. Gürel, böylesi organizasyonların mesleki dayanışmayı güçlendirdiğini ifade ederek, davetin düzenlenmesinde emeği geçen ESBAŞ yönetimine teşekkür etti.
AYTAÇ SEFİLOĞLU ANILDI
Gecede konuşan ESBAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün anlam ve önemine değinerek ekonomi gazeteciliğinin Türkiye ekonomisine sağladığı katkıya dikkat çekti. Güler, serbest bölgelerin Türkiye ihracatındaki payına ilişkin bilgiler paylaşarak, ESBAŞ’ın hem ihracat hem de istihdam açısından önemli bir konumda bulunduğunu ifade etti. Konuşmalarda ayrıca, gazeteciler arasında dayanışma amacıyla gerçekleştirilen sosyal sorumluluk çalışmalarına da değinildi. Gecenin sonunda, Faruk Güler’e, Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi tarafından yayına hazırlanan Aytaç Abla kitabı takdim edilerek, yaşamını yitiren gazeteci Aytaç Sefiloğlu da anıldı. Etkinlik, geceye katılan gazetecilerin pasta kesmesiyle sona erdi.
Dilek Gappi
Nihal Özken, Dilek Gappi, Murat Özken
Murat Demircan, Halime Büyükyüksel, Dilek Gappi, Faruk Güler
Yusuf Kılınç, Özlem Güler, Halime Büyükyüksel, Faruk Güler
Zeynep Gürel, Özlem Sarsın
Tolga-Gülse Güldal Albay
Şakir-Nesrin Sarıçay
Adnan-İkbal Kaya
Ercan-Sevtap Akgün
Sinem-Kutay Gürocak, Serap Dikmen
Seza-Mert Alpdündar
Sertaç-Hicran Yalçınkaya
Sertaç-Hicran Yalçınkaya, Faruk Güler
Seda-İrfan Gök
Saadet-Hüseyin Erciyas
Özlem Sarsın
Nihal, İrem, Serra Murat Özken
Mevlüt-Didar Dağdeviren
Kerem, Derya-Murat, İrem Demircan
İpek-İbrahim Koçbaş
İbrahim-Zehra Paker
Gül, Masal Ela, Mete Tamer Omur
Gökhan, Masal, Ecem Köküşoğlu
Fatma-Kadir Kemaloğlu
Eylül Vardar, Filiz Erol
Erkan, Nur, Ekin İyigüngör
Emin Varol, Serap Varol Kara
Duygu Göksu, Seda Gök, Halime Büyükyüksel, Nihal Özken
Derya-Murat Demircan
Demir Cem Keskin, Ebru Dön
Çetin Güler, Zeynep Güler
Aylin Suphandağlı
Arda, Nazmiye-Mehmet İnmez
Yusuf-Meri Kılınç, Özlem-Faruk Güler
Arzu, Alin, Sedat Alp
Alperen Sufra, Zeynep Büyükyüksel, Halime-Cem Büyükyüksel
Gecenin sonunda, Faruk Güler’e, Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi tarafından yayına hazırlanan Aytaç Abla kitabı takdim edilerek, yaşamını yitiren gazeteci Aytaç Sefiloğlu anıldı.
Etkinlik, geceye katılan gazetecilerin pasta kesmesiyle sona erdi.
Etkinlik, geceye katılan gazetecilerin pasta kesmesiyle sona erdi.