Haber/ Didar DEMİRCİ

Menemen Belediye Başkan Vekilliği için çekilen ilk kurada CHP'li Deniz Karakurt'un ismi çıkmış ve belediye meclisi de Karakurt'a Belediye Başkan Vekili olarak belediye şirketi Meta -Su ve Menaş’ın yönetim kurulu başkanlığı yetkisini verilmişti. Ancak yargı kararı ile ilk kura iptal edilip, ikinci kurada AKP'li Aydın Pehlivan Başkanvekili seçilince, meclis toplantısında Meta Su ve Mentaş Yönetim Kurulu Başkanlığı yetkisini talep etti. Ancak CHP'li meclis üyelerinin desteği ile Deniz Karakurt bu yetkiyi Pehlivan'a devretmeyi reddetti. İşte bu sertleşme ile birlikte Meta -Su ve Menaş’ın toplamda 660 işçisi için zor günler başladı. İşçilerin ocak ayına ait maaşları ödenmediği gibi işyerlerine girmeleri de engellendi.

660 işçiyi mağdur eden iki parti arasındaki bu siyasi restleşmeye dair Belediye İş Sendikası Çevre Belediyeler Şubesi Başkanı Cumali Akay'dan sert açıklamalar geldi.

İş çıkışı da yok maaş da

Akay, "660 tane tamamı belediyeye ait olan taşeron işçimiz var. İlk kurada ismi çıkan CHP'li Deniz Karakurt, belediye meclisinden şirketin yetkilerini almıştı. İkinci kurada çıkan AKP’li Başkanvekili Aydın Pehlivan ise yetkiyi kendisine almadığı için işçilere hem maaş vermiyor hem de işe almıyorlar. İş yerlerine personel arkadaşlarımız alınmıyor. Pehlivan 'bundan sonra Deniz Karakurt sizin maaşınızı versin' diye açıklama yaptı. Biz de işe gittiğimiz tespit edilsin diye her gün belediyenin önüne gidiyoruz. Bizim iş çıkışımız yok. İş akdimiz, sigortamız devam ediyor. Ancak yazı işleri, park işleri, fen işleri dahil her birimde çalışan arkadaşlarımız çalıştırılmıyor. Halihazırda mevcut belediye personelleri ile iş sürdürülüyor. Bu krizi çözecek iki kişi var; CHP'li Deniz Karakurt ile AKP'li Aydın Pehlivan... Ancak şu ana kadar neticeye ulaşamadık" diye konuştu.

İşten atacaklar diye yetki vermiyor

Akay, CHP’li Deniz Karakurt ile CHP'li meclis üyelerinin çok sayıda işten çıkarma yaşanır iddiası ile yetkiyi vermek istemediğini de ifade ederek, "AKP'li Pehlivan ve meclis üyeleri de 'şirketlerin yetkileri bende değil, benim yaptırım uygulama yetkim yok, bu yetkinin bende olması lazım' diyor. Ancak burada bizi bir siyasi oyunun içine çekmeye çalışıyorlar. Biran önce emekçilerin iş başı yapmasını istiyoruz. Unutmasınlar bu ülkede yaşayan vatandaşlar elbet bir gün bunun hesabını soracaktır. Hani derler ya 'Filler tepişir çimenler ezilir' diye... Ancak çim varsa fil avcısı da var. Biz her gün saat 10.00 itibariyle mesai başlangıcında belediye önünde beklemeye devam edeceğiz" dedi.