Dünya'dan Selenay YAĞCI'nın haberine göre; Almanya'da bulaşıcı hastalıklar alanında çalışmalar yürüten Robert Koch Enstitüsü (RKI), Sağlık, Dışişleri ve İçişleri Bakanlıklarıyla hazırladığı riskli bölgeler listesini güncelledi. Buna göre nisan ortasından bu yana "yüksek insidans bölgesi" listesinde yer alan Türkiye, COVID-19 vakalarının düşmesiyle 6 Haziran'dan geçerli olmak üzere bu gruptan çıkarıldı ve "riskli" grubuna dahil edildi. Uygulama ile Türkiye'den Almanya'ya gelenlere uygulanan 5 ile 10 gün arasındaki karantina zorunluluğu kalkıyor. Türkiye'den gelirken yanında koronavirüs negatif olduğunu gösteren geçerli bir test bulunduranlar pazar gününden itibaren izolasyona girmek mecburiyetinde kalmayacak. Bu haberin ardından Almanya’nın en büyük tur operatörlerinden biri olan TUI uzun bir aradan sonra Almanya'dan Türkiye'nin Ege Bölgesi turlarını satışa açtı. TUI'den yapılan açıklamada İzmir'e 18, Bodrum'a 25, Dalaman'a 26 Haziran'da turlara başlayacağını duyurdu. Grubun kendi havayolu şirketi TUI fl y, 2 Temmuz'dan itibaren Dalaman'a direkt uçacak.

“Türkiye fiyat/kalite performansında rakipsiz”

TUI Almanya CEO'su Marek Andryszak, İzmir, Bodrum, Dalaman'ın Alman tatilciler için en popüler seyahat destinasyonlarından biri olduğunu söyledi. Almanların Ege bölgesindeki geniş tatil köyleriyle yüksek kaliteli otellere büyük ilgi duyduğunu belirten Andryszak, "Türkiye, yüksek güvenlik ve kalite standartlarıyla birçok müşteri tarafından birinci sınıf her şey dahil tatil köyleriyle tanınıyor" dedi. Andryszak Türkiye'nin rakipsiz bir fiyat/performans oranı sunduğunu söyledi.

“Haziran sonunda sezon başlar”

Son bir haftadır Almanya’dan yoğun rezervasyon hareketliliği yaşandığını söyleyen ETİK Başkan Yardımcısı Bülent Süzer, “Özellikle Çeşme ve İzmir bölgesine ilgi yoğun. Almanya’nın karantina zorunluluğunu kaldırma kararı hareketliliği hızlandırdı. Almanya’da yaşayan Türklerden de hareket var. Haziran sonu itibarıyla diğer Avrupa pazarlarından da olumlu sinyaller alırız. Almanya önümüzü açtı. Aşılama, vaka sayılarındaki azalma Avrupa’ya güven verdi. Haziran sonu itibarıyla sezon başlayacak gibi görünüyor. Bu yıl aşının etkisiyle Temmuz-Ağustos geçen yıldan daha hareketli geçer diye umuyoruz” dedi. (DÜNYA)