Üye iş yeri ziyaretleri kapsamında TÜGİAD Ege Şubesi üyesi Cengiz Dalgıç’ın sahibi olduğu By Kitchen Pınarbaşı tesislerini ziyaret eden TÜGİAD Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Can Yavaş ve TÜGİAD Ege Şubesi üyeleri, tesisi gezerek endüstriyel mutfak ekipmanları üretimi hakkında bilgi aldı. Daha önce fabrikası yanan Cengiz Dalgıç’ın bir anlamda küllerinden yeniden doğarak tesisini baştan kurduğunu ifade eden TÜGİAD Ege Şube Başkanı Yavaş, “Sanayicilerin küllerinden yeniden doğmasına en güzel örnek Cengiz Dalgıç diyebiliriz. Ekonomimiz zorlu bir süreçten geçiyor, sanayicimiz de zorda. Ancak Türk sanayicisi son derece fedakar ve azimlidir. Kendisine engel çıkarılmadığı sürece gerektiğinde her şeyi sıfırdan kurabilecek kudrete de güce de sahip” dedi.

Ülkemizin temel ihtiyacının üretmek olduğunu söyleyen Yavaş, “Biz sanayiciler ve iş insanları büyük bir çaba ve özveri ile üretmeye, çalışmaya, istihdam yaratmaya ve ihracat yaparak ülkemize döviz kazandırmaya devam ediyoruz. Cengiz Dalgıç da buna en güzel örnek. Daha önce fabrikası tamamen yandı, ancak burada gördük ki her şeyi sıfırdan, tekrar kurmuş. Bir anlamda burada şahit olduğumuz azmin zaferi ve herkese örnek olabilecek bir kararlılık örneği” diye konuştu.

“Faizler düştü, piyasa hareketlendi”

Faizlerin düşüşü ile ekonominin canlandığını belirten Yavaş, “Bu adımlar daha da artarsa iş insanları da yeni yatırımlarla ülke büyümesine her zaman katkı sağlamaya hazır” dedi.

Cengiz Dalgıç ise kendisine yapılan bu ziyaretin son derece anlamlı olduğunu ve TÜGİAD Ege Şubesi’nin kendisine verdiği destekten mutlu olduğunu ifade ederek, “Daha önce fabrikamız tamamen yanmıştı. Her şeyi baştan kurduk. Benim işim bu ve hiçbir zorluk beni üretmekten, çalışmaktan geri durmamı sağlayamaz. Tesisimizi baştan kurduk ve çalışmaya başladık” dedi.