İzmir Ticaret Odası Başkan Adayı Mahmut Özgener ve Müteahhitler Federasyon Başkanı Necip Nasır, İzmir Müteahhitler Federasyonu başkanı Ziya Dağlıer'in Bornova'da düzenlediği kahvaltıda inşaat sektörünün temsilcileriyle bir araya geldi.

Programın açılış konuşmasını yapan İzmir Müteahhitler Federasyonu (İMFED) Başkanı Ziya Dağlıer, sivil toplum kuruluşlarının sorunların çözülmesi açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Dağlıer, "İzmir Ticaret Odası seçimlerine Müteahhitler Federasyonu ile birlikte katılıyoruz. İnanıyorum ki; sektörümüzün sorunlarının çözümü için Ticaret Odası'nda gereken çalışmalar yapılacak. Bizim başkan adayımız Mahmut Özgener'dir. Bugün kendisini burada ağırlamaktan çok mutluyuz" dedi.

NECİP NASIR: "İZMİR TİCARET ODASINDA DEĞİŞİM ARTIK KAÇINILMAZDIR"


TOBB İnşaat Müteahhitleri Meclis Başkan Yardımcısı, Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır da, "Beton ve demir fiyatları hiçbir haklı gerekçe gösterilmeden yükselmeye devam ediyor, buna dur demesi gereken kurum İzmir Ticaret Odası'dır. Esas muhatap, iş dünyasının ödediği paralar ile yönetilen, 55 milyon bütçeli, yarı kamu kurumu statüsündeki 79 bin üyeli İzmir ticari parlamentosudur. Ancak İzmir Ticaret Odası yönetimi sektörün en büyük sorununa bile yıllardır kayıtsız kalmıştır. İTO'dan destek alamadığımız için bu hayati sorunu STK olarak bizler çözmeye çalışıyoruz" dedi.

MAHMUT ÖZGENER: "HİZMET ETMEYİ SEVEN BİR AİLEDEN GELİYORUM"


Bugüne kadar birçok önemli görevde bulunduğunu, ancak kendisi için en önemli görevin İzmir Ticaret Odası başkanlığı olduğunu belirten Başkan Adayı Mahmut Özgener de, "Çok çalıştık sonuna geldik. İnşallah hep birlikte bu emeklerimizin karşılığını da alırız. 6 ay önce 'Değişimi birlikte başaralım, geleceği birlikte yaratalım' sloganıyla yola çıktık. İnsanların büyük bir heves ve iştahla bu değişimi beklediğini gördüm. Sıra bu değişim talebini sandığa taşımaya geldi. Hepimize düşen görev 9 Nisan'da sandığa gidip oyumuzu kullanmak. Ben hizmet etmeyi çok seven bir insanım. Bugüne kadar önemli görevlerde bulundum. İnşallah daha uzun yıllar hem şehrime hem de ülkeme hizmet etmeye devam edeceğim. Hizmet etmeyi çok seven bir ailenin içinde büyüdüm. Rahmetli babamın babaannesi Hatice Özgener Türkiye'nin ilk kadın milletvekili. Rahmetli dedem Osman Kibar, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın ilk başkanı, 1963-1973 yılları arasında İzmir'de belediye başkanlığı yaptı. Rahmetli babam da çok önemli sivil toplum kuruluşlarında ve Altay Spor kulübünde başkanlık yaptı. Böyle bir ailenin kültürüyle büyüyünce ben de her zaman elimi taşın altına koymayı bildim. Birçok görevde bulundum ama benim hayalim, benim için yaptığım en önemli görev olacak olan yer şu anda aday olduğum İzmir Ticaret Odası başkanlığıdır" dedi.

"İZMİR HEP BENİM ARKAMDA DURDU"


Bu kentte büyüyüp, yaşadığını, işlerimi burada büyüttüğünü dile getiren Özgener sözlerini şöyle sürdürdü:

"İzmir hep benim arkamda durdu, İzmir hep bana referans oldu. Kamu kurumlarıyla, yerel yönetimleriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, spor kulüpleriyle, halkıyla. İş hayatımda da şirketlerimizi belli bir seviyeye taşıdıysak yine bu şehrin bize tanıdığı imkanlar sayesinde oldu. Hepimiz bu şehre bir şeyler borçluyuz. Şimdi sıra bu şehre birşeyler katabilmekte. İnşaat sektörü ülkemizin lokomotifi. Ben böyle bir sektörün içerisinde bu yolda yürümekten onur ve gurur duyuyorum. İnşallah bu sektörü temsilen İzmir Ticaret Odası başkanlığı görevini yerine getireceğim."