Migros, geleceğin arıcılarını yetiştirmeye devam ediyor. Migros Aile Kulüpleri, Halk Eğitim Merkezleri ile Tarım ve Orman İlçe Müdürlükleri iş birliği ile gerçekleştirilen Milli Eğitim Bakanlığı sertifikalı “Arı Yetiştiriciliği” ve ‘’Arı Sütü Üretimi ve Ana Arı Yetiştiriciliği’’ kursları mezunlarını vermeye devam ediyor. Eğitim programlarını başarıyla tamamlayan ve Migros ekibi tarafından verilen tamamlayıcı eğitimlerini alan ‘’Arı Yetiştiriciliği’’ kursiyerleri mesleki sertifikalarını törenle aldı.

Migros Kuzey Ege Bölge Direktörü Güneş Fırıldak, Balçova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Ateş ve Balçova İlçe Halk Eğitim Müdürü Ahmet Muştu katılımı ile Balçova Migros Aile Kulüp’lerinde düzenlenen törende sertifikalarını alarak mesleğe ilk adımlarını atan arı yetiştiricileri sektördeki işletmelerde ve kendi işlerinde üretim ve yetiştiricilik yapabilecekler.

Arıcılık mesleği için gerekli tüm bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı onaylı eğitimlerle geniş bir yelpazede veriliyor
Milli Eğitim Bakanlığı onaylı ‘’ Arı Yetiştiriciliği ‘’ kurslarında “Arı ırkları ve özellikleri” nden “Arıların bakımı, arı ürünlerinin hasadı ve zararlılardan korunması işlemleri”ne, “Arıların ortam ve koşullara göre mevsimlik bakımı”ndan, “Arı ürünlerinin tekniğine uygun hasadı”na kadar birçok konu başlığında eğitimler veriliyor.

Ayrıca ‘’Arı Sütü Üretimi ve Ana Arı Yetiştiriciliği’’ kurslarında “Arı sütü üretim yöntemleri ve özellikleri”, “Tekniğine uygun arı sütü hasat ve muhafazası”, “Arı sütünün önemi ve kullanım alanları” ve “Ana arı yetiştiriciliği” başlıklarında eğitimler veriliyor.

Migros uzmanları tarafından verilen tamamlayıcı eğitimler ticarete hazır hale getiriyor
Arı yetiştiriciliği programındaki arıların özelliklerinden, hasada ve üretime kadar geniş bir müfredata uzanan eğitimleri tamamlayan öğrenciler, Migros’un alanında uzman ekipleri tarafından verilen Kalite ve Ürün Güvenliği, Pazarlama Süreç ve Dinamikleri, Satış başlıklarındaki tamamlayıcı eğitimlerini alarak mesleki sertifikalarını almaya hak kazanıyor ve ticarete hazır hale geliyorlar.