Haber / Gökçe ADAR

ABD’nin Delaware Üniversitesi'ne bağlı dünyanın lise öğrencileri için en üst düzey girişimcilik yarışması olan Diamond Challenge, EGİAD Ege Genç İş İnsanları Derneği ve ABD’nin Horn Entrepreneurship (Üniversiteye bağlı girişimcilik merkezi) aracılığıyla ilk kez Türkiye’de ve İzmir’de düzenlendi. Dünyanın dört bir yanındaki lise öğrencilerine girişimciliği ilk elden deneyimleme imkanı sunan bu program, Türkiye’de ilk kez Ege Genç İş İnsanları Derneği partnerliğinde İzmir’de gerçekleşmiş oldu. Program kapsamında 31 liseli girişimci ekip başvuru gerçekleştirmiş olup, ön elemeyi geçen 11 ekip, EGİAD Dernek Merkezi’nde düzenlenen Türkiye elemesinde yarıştı. Pitch Day Event (organized by EGİAD) başlığı altında gerçekleşen finalde, 11 ekipten birinci gelen grup, 16-18 Nisan’da ABD’de Diamond Challenge Summit etkinliğinde global sahnede büyük ödül olan 100 bin dolar için yarışmaya hak kazandı. Kazananlar; Amerikan Koleji’nden Ayes Group olarak geçen ve Selin Sayıner - Arda Akbulak - Yaman İldem - Eda Balcıoğlu'na düzenlenen ödül töreninde ödülleri takdim edildi.

'MUTLULUK DUYUYORUZ'

EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aslan, projenin öneminden bahsederek, şöyle konuştu; “Gelecek nesle güç vermek, girişimciliği geliştirici eventlere ev sahipliği yapmak bizim için önemli. Lise öğrencileri, dünyanın en üst düzey girişimcilik yarışması sayesinde, fikrini veya eğitimini finanse edecek büyük bir ödülü kazanma şansına sahip olacak. Bu yıl 9'uncusu düzenlenecek olan Diamond Challenge’a, daha lise yıllarından girişimciliği güçlendirmek amacıyla dünyanın her yerinden inanılmaz bir katılım gerçekleşmekte. Gençler hem fikirlerini geliştirmekte hem de dünyadan harika ekiplerle tanışma fırsatı yakalamakta. Türkiye ayağını ilk kez gerçekleştiren kurum olarak büyük mutluluk duymaktayız.”

FARKLI PROJELER İLAVE EDİYORUZ

Ege Genç İş İnsanları Derneği olarak 2011 yılından bu yana girişimcilik konusunu gündemde tuttuklarına dikkat çeken Aslan, “Girişimcilik üzerine her geçen yıl farklı projeler ilave ederek farkındalık yaratmaya, eğitimler vermeye, hem girişimcilik hem de melek yatırımcılık kavramlarının yayılımını sağlamaya yönelik faaliyetler yapmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda öncü olmanın haklı gururunu yaşamaktayız. İzmir’in çeşitli kurumlarıyla yarattığımız ortak sinerji ile İzmir'in inovasyon ve girişimcilik başkenti olacağına canı gönülden inanıyoruz” dedi.