Kula Belediyesi ve Akar Tekstil işbirliğiyle 14 milyonluk yatırımla Kula’ya yapılacak Tekstil Fabrikası’nda çalışacak Kulalı personeller için Kula Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi Otopark alanı personel eğitim ve üretim sahasına dönüştürülüyor.

Kula Belediyesi ve Akar Tekstil işbirliği ile Kula’da açılacak Tekstil Fabrikası için Kula Belediyesi’ne şimdiye kadar yapılan 500 iş başvurusundan 300 kişi, İzmir Fabrika Üretim Tesisleri’nde eğitim programı kapsamında işbaşı yaptı. 14 milyonluk yatırımla Kula’da işsizlik sorununu çözmek adına başlatılan çalışma süreci hızlandırılarak Kula'daki fabrika açılıncaya kadar geçecek kısa süre zarfında İzmir’e geçici süreyle gidip gelen Kulalı personeller ve iş başvurusu yapmak isteyen diğer vatandaşlar için Kula Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi Otopark katında eğitim sahası hizmet verecek. Kula Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi Otopark katında eğitim sahasındaki başlayan çalışmaları yerinde inceleyen Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ve Akar Tekstil Firma Yetkilileri çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.


Başkan Tosun; “Fabrika Gelmeden, 300 Kulalı Hemşehrimiz İş Sahibi Oldu ”


Kula’da işsizlik sorunu çözmek adına Akar Tekstil işbirliği ile başlatılan Tekstil fabrikası için çok heyecanlı olduğunu belirten Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun; “ Kula’da 1000 kişinin istihdam sağlayabileceği bir iş alanı oluşturuyoruz. Fabrikamızın biran evvel kurulup faaliyete geçmesi için çalışmalarımızı hızlandırdık. Kula'daki fabrikamız açılıncaya kadar geçecek kısa süre zarfında İzmir’e geçici süreyle gidip gelen Kulalı personeller ve iş başvurusu yapmak isteyen diğer vatandaşlar Kula Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi Otopark katında eğitimine devam edecek. Kula’da her geçen gün güzel şeyler oluyor. Vatandaşlarımızın gözlerindeki mutluluğu görmek bizlerin doğru yolda olduğunun göstergesidir. Kulamıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.